petek, 3 aprila, 2020

Drsališče, ki ga v mestu sejmov in penine še ni bilo, bodo odprli v petek 13.

Tisto kar so mladi in malo manj mladi v mestu sejmov in penine Gornji Radgoni dolga leta čakali, so bo tokrat uresničilo, saj bodo lahko drsali na „domačem ognjišču“. Letošnjo zimo bo namreč v središču Gornje Radgone še posebej veselo na Trgu svobode, pred mladinskim centrom in mestni tržnici. Od 13. decembra 2019 do 31. januarja 2020 bo namreč na omenjeni lokacijo postavljeno zunanje drsališče, v velikosti 200 kvadratnih metrov. To bo še dodatno popestrilo praznično zimsko vzdušje v mestu, kjer bo zlasti v decembru veliko dogodkov in prireditev povezanih s praznično idilo. Drsališče bo omogočalo zabavno doživljanje zimskih radosti za vso družino. Kot so sporočili z Zavoda za kulturo, promocijo in turizem Kultprotur, bodo začetnikom na drsališču, pravzaprav na ledu, na razpolago podporni pingvinčki, vsi tisti, ki drsalk doma nimajo, ali so jih že prerasli, pa si jih bodo ob drsališču lahko izposodili. Izven obratovalnega časa je možno drsališče zakupiti tudi za kakšen hokejski spopad.

Za prijetno vzdušje na drsališču bo poskrbela popoldanska animacija za otroke, glasbena kulisa in ponudba dišečih toplih napitkov ter prigrizkov. Medtem, ko se otroci sproščeno podijo po ledu, lahko njihovi spremljevalci poklepetajo ob toplem čaju ali kuhančku, pečenih kostanjih ali klobasi, se sprehodijo med stojnicami Pravljičnega mesta, ki bo odprto med 16. in 18. decembrom. Vstopnina bo za otroke do šestnajstega leta znašala en evro, za starejše drsalce, od mladine do najstarejših veteranov, pa dva evra. Odprtje mestnega drsališča bo v petek, 13. decembra 2019, ob 17. uri na Trgu svobode, zaprili pa ga bodo dober poldrugi mesec pozneje, v petek, 31. januarja 2020.

Odpiralni čas novega drsališča bo, ponedeljek – četrtek: 14.00 -19.00; Petek: 14.00 -21.00; Sobota: 13.00 -21.00; Nedelja: 13.00 -19.00

Tags: , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: