Rockerji so ogreli Gornjo Radgono in Pomurje

Pomursko sejmišče ob 35-letnici roka v Radgoni, gostilo veliki koncert s štirinajstimi bendi

V organizaciji domačega KUD Zrak, je na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni potekala velika koncertna prireditev, 35 let rocka v Radgoni, na katerem so nastopile številne skupine, ki so navdušile množice ljubiteljev tovrstne glasbene zvrsti. Mesto sejmov in penine Gornja Radgona namreč ima bogato (med drugimi tudi rokovsko) glasbeno zgodovino, seveda z vzponi in stagnacijami. In tako letos mineva 10 let od ideje KUD Trak, ki je takratno koncertno stagniranje rockerske Radgone zbudila v neko novo obdobje glasbe v živo. Tako se je takratna prireditev 25 let rocka v Radgoni spomnila začetkov radgonske glasbene alternativne scene, čez pet let (2014) pa je že bila na sporedu prireditev 30 let rocka v Radgoni (vmes pa so večkrat na leto v Mladinskem centru Gornja Radgona organizirani klubski koncerti Zlüftaj se!). Z obeh prireditev so se tokrat tudi vrtele podobe na dveh video zaslonih. Tokrat pa so 35 let rocka v Radgoni obeležili z velikim koncertom, na katerega so bili ponosni tako obiskovalci iz celega Pomurja in drugih delov Slovenije in sosednjih držav, kot organizatorji.

Na letošnji prireditvi 35 let rocka v Radgoni so koncertiralo 14 bolj ali manj znanih skupin, kot so: Anprofešnl, Evil Peanut, Strain, Nea, Potato Mushroom, Franz Jösef I., Black Hole Riders, Majki & Invisible Ink, Wrong, Odpisani, Crucifixions in Supporting Act, ena od vrhuncev večera pa sta bila skupni šov legendarnega radgonskega benda Brez milosti in zasedbe Take Nine Orchestra ter po petnajstih letih premora vnovični nastop kvarteta Juff, kateremu pa se po svežini izvedb ta dolgoletni odmor ni prav nič poznal. Kot da ga ni bilo petnajst dni in ne petnajst let. Posebnost je bila tudi nova verzija skladbe Moje mesto Radgona – Brez milosti & Take Nine Orchestra, ki je bila na 35 let rocka v Radgoni v aranžmaju Zdeneka Bilyja (Take Nine Ochestra) vokal – Darko Horvat sprem. vokal – Poldi Ivanek; trobenta Zdenek Bily; trobenta Jernej Kolb; trobenta Jure Ivanuša; bobni Alen Kranjc; kitara Sašo Zver; klaviature Dejan Berden; tenor saksofon Gregor Rous; alt saksofon Franek Radolič; bariton saksofon Milan Klemenčič; bas: Mojmir Wolf.

Gornja Radgona je sicer kot tisočletno mejno področje ter stičišče različnih kultur, neke vrste okno na zahod, v zadnjih desetletjih predstavljala poseben družbeni prostor, kjer so se ob različnih priložnostih zbirali in srečevali mladi iz bližnje in širše pomurske okolice, celotne Slovenije in iz tujine (Avstrije). Velik del promocije mesta so zadnjih 20 let ustvarjali prav rock koncerti – ROKFEŠTE. Seveda z roko v roki z domačimi bendi, ki še danes ohranjajo radgonski kulturno-glasbeni renome in predstavljajo Gornjo Radgono po vsej državi in tudi preko meja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: