Skip to content

Bakos.si

Plesalcem PK Zeko po tri zlate in srebne medalje

Medvode so gostile državno prvenstvo Plesne zveze Slovenije za lansko leto

Včerajk je Plesna zveza Slovenije organizirala Državno prvenstvo Slovenije za leto 2020. Zaradi ukrepov povezanih s Covid 19, je bilo prvenstvo izpeljano samo za člane ter za leto nazaj, saj je bilo kar trikrat prestavljeno. V Športni dvorani Medvode se je kljub temu zbralo preko 350 plesalk in plesalcev, ki so tekmovali v vseh plesnih zvrsteh. Med njimi je bilo tudi 10 plesalcev pomurskega Plesnega kluba Zeko, ki so tekmovali v breakdancu in disco dancu. Kljub malemu številu plesalcev je pomurskim plesalcem uspelo osvojiti tri naslove državnih prvakov, prav tako so zasedli tri druga mesta.

Člani OK Zeko so prva mesta osvojili v kategoriji Disco mala skupina „rockafallas“ (Dunja Panič, Tjaša Štornik, Maja Ocvirk, Živa Horvat, Tajda Velikonja); Disco pari (Maja Ocvirk in Živa Horvat); ter disco solo ženske (Živa Horvat). Druga mesta so osvojili: disco solo ženske (Tajda Velikonja); breakdance ekipa „The Chosen Ones“ (Petra Rajh, Gal Vrbnjak, Rok Mihalič, Filip Kovačič, Dejan Zečević) ter Breakdance solo (Filip Kovačič). Omeniti pa kaže tudi 5. mesto disco solo ženske (Maja Ocvirk)

„ Po več kot letu in pol nam je končno uspelo izpeljati prvenstvo. Odličen dan je bil ne le zaradi uspehov predvsem zaradi veselja, da smo se po več mesecih lahko dobili v dvorani in skupaj trenirali ter se družili v živo. Za pripravo in treninge v dvorani smo imeli le tri tedne, toliko, da smo uskladili koreografije in malce povrnili občutek. Pri vseh se je poznalo pomanjkanje tekmovalne kondicije, ki jo sam doma ne moreš natrenirati. Se je pa izkazalo, da sem pripravil odličen program za treninge preko spleta. Nekateri so se odločili, da bodo v času karantene trenirali sami. Tisti, ki so trenirali po mojem programu preko zooma pa so bili skoraj za razred boljši od ostalih. Trenirali smo veliko tehnike kar se je na koncu izkazalo za ključno, saj so bili ob isti fizični pripravljenosti bol stabilni, lepše in bolj natančno so zaključili gibe predvsem, pa so bolj natančno sledili glasbi. Pri parih in skupinah pa se je poznalo, da smo v prejšnjih letih ogromno pretrenirali koreografije in smo sedaj v nekaj tednih zelo hitro uskladili korake, kar je pri kategorijah kjer sta na odru dva ali več plesalcev zelo pomembno. Kako naprej s treningi v živo in tekmovanji pa bomo videli v naslednjih dneh. Upam, da bomo lahko nadaljevali.“ je dejal Dejan Zečević, trener PK Zeko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: