ponedeljek, 6 aprila, 2020

Tudi v Gornji Radgoni so na zadovoljstvo in veselje mnogih, odprli drsališče na prostem

Včerajšnji petek, 13. decembra 2019 si bodo mnogi Radgončani, ljubitelji drsanja gotovo še posebej zapomnili. Zato ne preseneča, da se je kljub dežju in zelo turobnem vremenu, v središču mesta, tik za kulturnim domom, zbrali toliko ljudi, tako otrok, mladostnikov, kot tudi odraslih in starejših. Tisto kar so mnogi mladi in malo manj mladi v mestu sejmov in penine Gornji Radgoni dolga leta čakali, se je namreč tokrat uresničilo, saj sedaj lahko drsajo na „domačem ledu“. Tako bo letošnjo zimo v središču Gornje Radgone še posebej veselo na Trgu svobode, pred mladinskim centrom in mestni tržnici. Odprli so zunanje drsališče, v velikosti 200 kvadratnih metrov, ki bo na razpolago ljubiteljem drsanja vse tja do 31. januarja 2020. To bo še dodatno popestrilo praznično zimsko vzdušje v mestu, kjer je zlasti v decembru veliko dogodkov in prireditev povezanih s praznično idilo. Drsališče omogoča zabavno doživljanje zimskih radosti za vso družino.

Kot poudarjajo na Zavoda za kulturo, promocijo in turizem Kultprotur, so začetnikom na drsališču, pravzaprav na ledu, na razpolago podporni pingvinčki, vsi tisti, ki drsalk doma nimajo, ali so jih že prerasli, pa si jih lahko ob drsališču izposodijo. Sicer pa, celoten projekt za radgonsko občino kot organizator upravljal občinski zavod Kultprotur, denarna sredstva za financiranje projekta drsališča v Gornji Radgoni pa bo zagotavljala občina iz proračuna in s sofinanciranjem v okviru projekta City Cooperation II oz. Sodelovanje mest, ki ga izvaja PORA Gornja Radgona. Seveda bodo nekaj sredstev pridobili tudi od domačih donatorjev in sponzorjev. Kot je ob odprtju drsališča poudaril domači župan Stanislav Rojko, so v občini veseli, da bodo občani lahko imeli še eno „rekreacijo“ v bližini svojega doma. „Občina Gornja Radgona se je za to odločila z željo, da se v letošnji zimi občankam in občanom, predvsem pa našim najmlajšim, omogoči aktivno preživetje zimskih dni na prostem, ob druženju in zabavi“, je med drugim dejal župan Rojko.

Poleg pozdravnega nagovora župana Stanislava Rojka, je na otvoritvenem vikendu ob drsališču na Trgu svobode v Gornji Radgoni, ki ga je vodil Valentin Kovič, potekalo še nekaj zanimivih dogajanj. Tako je za prijetne glasbene točke skrbel Glasbeni atelje Bach, plesne točke na ledu pa so izvedli člani Drsalnega kluba Celje. Prvi dan je osrednji glasbeni nastop imela Skupine D – dur, nato znani DJ, na koncu pa še Take Nine Orchestra. Za prijetno vzdušje na drsališču sicer vseskozi skrbi popoldanska animacija za otroke, glasbena kulisa in ponudba dišečih toplih napitkov ter prigrizkov. Medtem, ko se otroci sproščeno podijo po ledu, lahko njihovi spremljevalci poklepetajo ob toplem čaju ali kuhančku, pečenih kostanjih ali klobas…

Vstopnina za otroke do šestnajstega leta znašala en evro, za starejše drsalce, od mladine do najstarejših veteranov, pa dva evra. Radgonsko mestno drsališč, ki ga bodo zaprli v petek, 31. januarja 2020, ima odpiralni čas le popoldan, in sicer: ponedeljek – četrtek: 14.00 -19.00; Petek: 14.00 -21.00; Sobota: 13.00 -21.00; Nedelja: 13.00 -19.00. Izven obratovalnega časa je možno drsališče zakupiti tudi za kakšen hokejski spopad.

Če se dan po jutru pozna potem bo radgonsko drsališče gotovo „pozitivno poslovalo“, kajti že prvi vikend nove pridobitve v mestu na reki Muri je potrdil, da so si zlasti otroci in mladostniki kaj takega že dolgo želeli.