Mlado mamico v murskosoboški porodnišnici ganili do solz!

Glasbena skupina Nova pot potrdili, da je rojstvo trenutek novega življenja, ki ga zaznamuje neizmerna sreča matere in očeta: “Ko so vse besede odveč, ko govorijo samo čustva”

Pred dnevi sta Andreja in njen partner Jernej, član glasbene skupine Nova pot – New Way postala mama in očka. In dejstvo da gre za zelo poseben dogodek, se zavedajo vsi člani omenjene glasbene skupine Nova Pot – New Way, ki so ob tej priložnosti poskrbeli za čudovito in ganljivo presenečenje v murskosoboški porodnišnici, kjer je dojenček prikukal na svet. Srečni očka Jernej je skupaj člani skupine Nova pot, Matejem, Tadejem, Ivanom, Rokom in Mitjo, obiskal murskosoboško porodnišnico, v kateri je njegova partnerica rodila sina Matijo. V preddverju porodnišnice so Andrejo, skupaj zapeli pesem “Stand By Me” (Stoj mi ob strani), ki jo je leta 1961 prepeval ameriški zvezdnik Ben E. King. Ganljiv odziv novopečene mamice so posneli na kamero, video posnetek čudovitega nastopa pa je že zaokrožil med Slovenci in navdušil mnoge z nepisanim sloganom: „Ko so vse besede odveč, ko govorijo samo čustva“.

Glasbeno skupino Nova pot sicer sestavljajo odlični glasbeniki, kateri so se združili iz dveh skupin, skupine Štajerski fakini, ter Gin band. Izkušeni glasbeniki imajo za sabo izjemno število nastopov, ne samo v Sloveniji, ampak tudi širom Evrope. Čeprav je skupina nastala na novo, so ljudje očarani nad njihovo kvaliteto. Namreč, njihov repertuar je obsežen, pester, zadovoljijo še tako zahtevne poslušalce. Na njihovem you tube kanalu lahko spremljamo priredbe (coverje), ki so nastali v karantenskem času, ter odzive na video izdelke, kjer so tudi originalni avtorji, svetovni glasbeniki, pohvalili njihovo izvajanje. Trenutno fantje igrajo na porokah, zabavah, in upajo da jih kakršnakoli epidemija ne ustavi. Pripravljajo pa tudi, lastne Pop skladbe, ki jih bomo slišali in videli kaj kmalu.

O zgodovini (nove) skupine Nova pot – New Way nam je nekoliko več razložil Ivan Fleisinger, ki je še pred nedavnim bil član Štajerskih fakinov. „Skupina Nova pot je nastala v letu 2010, ko so ustanovni člani bili: Matej Đurkin, Tadej Brancelj, Jure Jakšić in Mitja Mulec. Kasneje se jim je pridružil še Domen Lesjak, do tedaj član skupine Poskočni muzikanti. Skupina je v takšni zasedbi delovala takrat do leta 2017, s skupino sta sodelovala tudi Martin Miško in Dejan Štuhec. Mitja in Matej sta se kasneje pridružila skupini Štajerski Fakini, ki je tudi uspešno delovala in nanizalo se je nekaj narodnozabavnih avtorskih skladb. Potem pa je prevladala velika želja po ustvarjanju pop glasbe, za katero menimo, da je v Sloveniji primanjkuje. Vsaj tiste pristne slovenske pop glasbe“.

Tako so znova združili moči nekateri bivši člani skupin Nova Pot, Štajerski Fakini in Gin band. Člani skupine Matej Đurkin (bobni, vokal), Ivan Fleisinger (harmonika, kitara, vokal), Tadej Brancelj (Bass kitara, vokal), Rok Mikec (klaviature), Jernej Majcen (kitara, vokal) in Mitja Mulec (lead vokal) so soglasno prešli k imenu Nova pot. Kot rečeno, so veliko poustvarjali priredbe v času koronavirusa, katere lahko zasledimo na you tube kanalu, ter na njihovi facebook strani, sedaj pa že skrbno pripravljajo avtorske skladbe in komaj čakajo, da delijo s poslušalci. Trenutno se udejstvujejo zelo različnih dogodkov in širijo dobro glasbo ter energijo…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: