Skip to content

Matjaž pred Bojanom in Aljažem!

Ribiči so tekmovali za občinski pokal

V okviru praznovanja 24. občinskega praznika občine Gornja Radgona, je RD Radgona, Temeljna enota Gornja Radgona, pripravila 13. tekmovanje športnem ribolovu za „Pokal občine Gornja Radgona 2019“. Na tekmovanju, ki je tudi letos bilo na ribniku v Podgradu, je kljub številnim prireditvam in dogodkom v okolici, nastopilo 15 tekmovalcev, ki so po prijetnem in sončnem vremenu namakali štiri ure. Seveda je bilo zraven tudi veliko navijačev in drugih obiskovalcev, ki so se sladkali s hrustljavimi ribami, ki so jih organizatorji spekli in ponudili skupaj s fižolovo solato. V primerjavi z omenjenimi pečenimi postrvi, ki so dobro teknili ne le ribičem temveč tudi drugim obiskovalcem, pa so ribe v ribniku bile nekoliko bolj zaspane in lene, saj niso prejemale kot običajno na omenjenem ribniku. Tokrat so vsi udeleženci ujeli le kakšnih 60 kilogramov rib, katere so po tehtanju vrnili v ribnik.

Letos je 1. mesto dokaj suvereno osvojil Matjaž Perša, čeprav veliko ni zaostajal niti drugouvrščeni Bojan Horvat, ki je mimogrede tudi lani bil „podprvak“. Za njim je tokrat na 3. mestu le za 810 gramov zaostajal na 3. mestu, najmlajši tekmovalec Aljaž Ružič. Trem najboljšim je občinske pokale podelil predsednik TE Radgona, Ivan Bolčina.

Končni vrstni red: 1. Matjaž Perša 9.320 gramov ujetih rib; 2. Bojan Horvat (oba Gornja Radgona) 7.110; 3. Aljaž Ružič (Tišina) 6.300; 4. Mirko Jančar (Črešnjevci) 5.660; 5. Drago Perkič – enako kot lani (Tišina) 5.510 itd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: