Skip to content

Bakos.si

Legendarni Vlado Kreslin zažigal tudi po močnem nalivu!

Z nastopom vrhunskega prekmurskega glasbenika in njegovega očeta Milana se je nadaljevalo „Radgonsko poletje 2020“

Po izjemnem in odlično obiskanem nastopu koncertnega tricikla (Samo Budna, Tadej Vesenjak, Darko Horvat), pa Martin Ramoveš Band in nato še akustičnega dua Happy Vibe, se je pred Mladinskim centrom Gornja Radgona, glasbeni cikel „Radgonsko poletje 2020“ nadaljeval z enkratnim koncertom Vlada Kreslina. Legendarni prekmurski trubadur Vlado Kreslin, v intimni minimalistični izvedbi, s koncertom, ki prepleta glasbo in poezijo: muziko, ki jo ustvarja in poje že od časa skupine Martin Krpan, je še enkrat navdušil svojo zvesto publiko, ki ga ni izdala niti na desnem bregu reke Mure. Legenda se je poleg s svojimi uspešnicami, predstavil tudi s prekmursko ljudsko pesmijo, ki jo sicer oživlja z legendarno Beltinško bando, podčrtava z branjem pesmi in zgodb iz svojih zbirk Pojezije in Venci – Povest o Beltinški bandi. Vmes so bile tudi anekdote, šaljive prigode in pa kar najbolj intimni Kreslin čisto od blizu… Posebno presenečanje je bil nastop očeta Vlada Kreslina, 92-letnega Milana, ki je zapel nekaj pesmic.

In ob vsem tem niti ne presečna, da je prizorišče, kljub težavam s koronavirusom ter zlasti napovedim po močnem nalivu in deževju, ki je vztrajalo vso noč, bilo dodobra napolnjeno. Kreslinov nastop, kjer je dejansko „zažigal“, je razgalil mnoga srca mladih in malo manj mladih, ki očitno pogrešajo tovrstno glasbo in sploh glasbene dogodke. Da ljudje po več mesecev trajajoči epidemiji Covid-19, pogrešajo koncertne dogodke, se je poleg pri obisku, kjer so bili poslušalci iz širšega pomurskega in štajerskega območja ter sosednje Avstrije, potrdilo tudi ob dejstvu, da je celotni radgonski dogodek močno pokrit s strani medijev iz sosednje Avstrije, celo nacionalna televizija ORF je stalni gost mesta penine in sejmov Gornje Radgone! Navdušeni so nad pisanim dogajanjem v tako majhnem mestu kot je Gornja Radgona in zato ne preseneča, da je med domačini iz Gornje Radgone, Pomurja in Štajerske, na koncertih tudi veliko ljubiteljev glasbe iz sosednje države. Zato je za pričakovati, da bodo tudi ostali koncerti iz cikla „Radgonsko poletje 2020“, ki bodo ob petkih ob 20. uri trajali do 21. avgusta. Gotovo bo na koncertih vsakdo našel nekaj zase. Organizatorji iz Mladinskega centra GR in Zavoda Kultprotur, so pred mladinski center na Trgu svobode v Gornji Radgoni uspeli pritegniti impresiven seznam izvajalcev, katerih se ne bi sramovali niti v veliko večjih mestih.

RAP – RADGONSKO POLETJE 2020

Torej, zadnji petek v juliju, 31. 7. 2020 ob 20.00 na Trgu svobode v Gornji Radgoni sledi nastop Samuel Blues (Samo Pivač) & Miha Erič, ki imata na odru prezenco v prodornih ritmih, prepletajočih akordih ter slide šovih ter tonskih krikih suverenih, surovih, nežnih in udarnih orglic v blues rock maniri. Glasbenika veljata za najbolj izvirna in nadarjena umetnika slovenske rock-blues glasbene scene. Če orglice nikoli ne utihnejo in če se ritem noge s slide kitaro in raskavim glasom ne ustavi, gre zagotovo za bluesovski duet, ki ga sestavljata Samuel Blues in Miha Erič. Preprosta, tipično netipična.

V naslednjih avgustovskih petkih, na isti lokaciji ob 20. uri, bodo nastopili: Prismojeni profesorji bluesa, Jani Kovačič in pred tem še PAKNAP, Poletni akustični koncert na prostem ter Adi Smolar in Marko banda… Seveda ni zanemarljivo omeniti, da so vsi koncerti in nastopi v okviru Radgonskega poletja 2020, za obiskovalce brezplačni. Potrebno je le upoštevati navodila NIJZ in drugih služb povezanih s koronaviusom.

Foto: O.B. & Mateja Mirt

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: