sreda, 26 februarja, 2020

Na Pomurskem sejmišču bodo nastopila številna imena alternativne scene, zlasti iz pomurske regije

Mesto sejmov in penine Gornja Radgona gotovo ima bogato (med drugimi tudi rokovsko) glasbeno zgodovino, seveda z vzponi in stagnacijami. In tako letos mineva 10 let od ideje, ki je takratno koncertno stagniranje rockerske Radgone zbudila v neko novo obdobje glasbe v živo. Tako bodo 35 let rocka v Radgoni obeležili z velikim koncertom 2. novembra 2019 od 17.00 ure naprej, in sicer na Pomurskem sejmišču, Dogodek, na katerem pričakujejo veliko ljubiteljev tovrstne glasbe od blizu in daleč, bo potekal v vsakem vremenu, saj je prizorišče pokrito in nikršne vremenske spremembe nastopajočim in obiskovalcem ne morejo do živega.

Gornja Radgona je kot tisočletno mejno področje ter stičišče različnih kultur, neke vrste okno na zahod, v zadnjih desetletjih predstavljala poseben družbeni prostor, kjer so se ob različnih priložnostih zbirali in srečevali mladi iz bližnje in širše pomurske okolice, celotne Slovenije in iz tujine (Avstrije). Velik del promocije mesta so zadnjih 20 let ustvarjali prav rock koncerti – ROKFEŠTE. Seveda z roko v roki z domačimi bendi, ki še danes ohranjajo radgonski kulturno-glasbeni renome in predstavljajo Gornjo Radgono po vsej državi in tudi preko meja.

Ideja je rodila spomin na začetke radgonske alternativne glasbe, ki so jo počastili s koncertom 25 let rocka v Radgoni. Pet let kasneje so v KUD ZRAK idejo še uspešneje nadgradili s »30-ko«. Želja je bila, da projekt nastane vsako leto, a so ga z nastankom Mladinskega centra Gornja Radgona racionalno spreobrnili v klubski, “vseslovenski” Zlüftaj se!, ki se bo letos predstavil že v svoji 20. izdaji. Tako so obljubljeno tradicijo predstavitve lokalnih bendov v obliki nostalgične rock fešte, nastavili na vsakih pet let. Letošnjega novembra bo to tretjič in fešto lahko pričakujete še večjo ter glasnejšo – kot se za predhodnico 40 let rocka v Radgoni (leta 2024) tudi spodobi.

Tokrat bodo na sejmišču nastopila sama znana radgonska oz. pomurska imena alternativne scene, kot so: Odpisani, Wrong, Juff, Brez milosti & Take Nine orchestra, Crucifixions, Majk & Invisible Ink, Franz Jösef I., Black Hole Riders, Nea, Potato Mushroom, Strain, Anprofešnl, Evil Peanut in Supporting Act. Vstopnina je v predprodaji: 5 € (TIC Gornja Radgona); na dan dogodka: 7€.

Tags: ,

0 Comments

Leave a Comment

error: