Skip to content

Bakos.si

Jože pred Cirilom in Francijem!

Razglasili so Naj ribiča Društva upokojencev Ljutomer za leto 2019

Športni ribolov je gotovo ena osrednjih dejavnosti za krajšanje časa upokojencev in tega se zavedajo tudi v Društvu upokojencev Ljutomer. Člani Ribiške sekcije so namreč med najbolj aktivnimi sekcijami DU Ljutomer, saj so se tudi v iztekajočem se letu 2019 izkazali kot odlični organizatorji več tovrstnih srečanj, udeležili pa so se tekmovanj v športnem ribolovu izven svojega območja. Njihovih tekmovanja se je v petih terminih udeleževalo povprečno petnajst članov, pri organizaciji in izvedbi pa sta sekciji pomagali domače DU Ljutomer in Ribiška družina Ljutomer

In na pobudo članov, ki so se udeleževali omenjenih druženj in tekmovanj, so letos prvič organizirali tekmovanje »Naj ribič DU Ljutomer 2019«. In tako so zadnje dni letošnjega oktobra izvedli zaključno tekmovanje, ki je potekalo na ribniku Zvonka Morda v Noršincih, na katerem so razglasili tudi skupne rezultate, kjer je prvo mesto osvojil Jože Magdič (Mota), drugo Ciril Magdič (Cezanjevci) in tretje pa Franc Košti (Mota). Za nagrado so omenjeni prejeli medalje, skupni zmagovalec Jože pa tudi lep pokal. „Po prijetnem druženju smo sklenili, da bomo tudi prihodnje leto organizirali tako tekmovanje, in da bodo nadaljevali z ljubiteljskim športnim ribolovom tudi v prihodnje, saj nam zelo koristi druženje, prijateljstvo in ljubezen do narave z ribolovom“, nam je povedal predsednik DU Ljutomer, Ciril Magdič, ki je ponosen, da so konec avgusta skupaj, z Ribiško družino Ljutomer, na gramoznici „Gezove jame“ na Moti, pripravili srečanje in tekmovanje upokojencev in invalidov ribičev Pomurja.

Prijetnega ribiškega tekmovalnega druženja upokojencev se je udeležilo 30 ribičev iz osmih društev, zmagal Avgust Passero (Murska Sobota), pred Brankom Sercem (Gederovci) in Ludvikom Kuzmo (Lemerje).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: