Darko, Samo in Tadej zažigala pred Mladinskim centrom

S koncertnim triciklom se je začelo „Radgonsko poletje 2020“

Ob upoštevanju navodil NIJZ povezanih s koronaviusom, se je pred Mladinskim centrom Gornja Radgona začel cikel Radgonsko poletje 2020. Prav ob začetku še enega velikega kulturnega dogodka v mestu penine in sejmov, festivalu „CestArt 2020“, ki poteka na številnih lokacijah po mestu in celo v sna drugi strani Mure, v sosednji Avstriji, je uvodni koncert pripadel Koncertnemu triciklu: kantavtorjem Darku Horvatu, Tadeju Vesenjaku in Samu Budni, ki so navdušili množice obiskovalcev. Po pozdravnem nagovoru radgonskega župana Stanislava Rojka, je najprej na oder stopil domačin iz Gornje Radgone Darko Horvat, drugi je bil na vrsti Prlek iz Velike Nedelje, Tadej Vesenjak, tretji pa še en Prlek, Ljutomerčan Samo Budna. Vsi trije so posamično „zažigali“ in razgalili mnoga srca mladih in malo manj mladih, ki očitno pogrešajo tovrstno glasbo in sploh glasbene dogodke. Ob koncu „uradnega dela“ večera, ki je trajal skoraj do polnoči, so vsi trije kantavtorji skupaj zaigrali in zapeli še skladbi Moje mesto Radgona in Rdeče oči. In čeprav se je koncert uradno končal, druženja in zabave še ni bilo konec.

Da ljudje po več mesecev trajajoči epidemiji Covid-19, pogrešajo koncertne dogodke, se je poleg pri obisku, kjer so bili poslušalci iz širšega pomurskega in štajerskega območja ter sosednje Avstrije, potrdilo tudi ob dejstvu, da sta celotno dogajanje prišli posnet celo dve avstrijski televiziji, ena od njih je bila z dopisništva nacionalne televizije ORF iz Gradca! Zraven pa so bili tudi novinarji in fotoreporterji nekaterih drugih elektronskih in tiskanih medijev iz sosednje Avstrije. Ob tem, da so posneli tudi dogajanje na omenjenem večdnevnem festivale CestArt, ki poteka na različnih prizoriščih (Mladinski klub, tržnica, prostori likovnega društva, carinarnica, Pavlova hiša, kulturni dom, otroška igrišča pri Maximusu…), z različnimi prireditvami (ulično gledališče, ustvarjalne delavnice, projekcije kratkih filmov, razstave, jam sessioni, literarni večeri ipd.), so avstrijski kolegi bili navdušeni nad vsem, tako pisanim dogajanjem v tako majhnem mestu kot je Gornja Radgona.

Zato je za pričakovati, da bodo tudi ostali koncerti iz cikla „Radgonsko poletje 2020“, ki bodo ob petkih ob 20. uri trajali do 21. avgusta. Gotovo bo na koncertih vsakdo našel nekaj zase. Organizatorji iz Mladinskega centra GR in Zavoda Kultprotur, so pred mladinski center na Trgu svobode v Gornji Radgoni uspeli pritegniti impresiven seznam izvajalcev, katerih se ne bi sramovali niti v veliko večjih mestih. Poleg koncertnega tria (Samo Budna, Tadej Vesenjak, Darko Horvat), ki je svoje že opravil z odliko, bodo nastopili: Martin Ramoveš Band, Happy Vibe, Vlado Kreslin, Samuel Blues & Miha Erič, Prismojeni profesorji bluesa, Jani Kovačič in pred tem še PAKNAP, Poletni akustični koncert na prostem ter Adi Smolar in Marko banda…

RAP – RADGONSKO POLETJE 2020

Torej, ta pezek, 10. 7. 2020 ob 20.00 bo na Trgu svobode v Gornji Radgoni nastopil Martin Ramoveš bend. Avtorska glasba skupine temelji na besedilih Martina Ramoveša, ki svoje verze pogosto upodablja v stripih. Kantavtorska poetika z rockovskimi temelji se včasih udejanji kot blues ali country, drugič se z divjim riffom zapodi v udarne inštrumentale, nato pa se spet umiri v melanholiji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: