Skip to content

Bakos.si

V pomoč brezdomnim živalim – pomagajo lahko tudi Lidlovi kupci

Lidl Slovenija ponovno s projektom koraki za tačke, ki bo trajal do konca oktobra

V Lidlu Slovenija zadnja leta z različnimi aktivnosti tradicionalno obeležujejo 4. oktober, svetovni dan živali. Tako bo v vseh 60-ih Lidlovih trgovinah tudi letos. Vse od 15. septembra do 30. oktobra 2020 namreč poteka zbiralna akcija hrane za organizacije, ki skrbijo za brezdomne živali. Z Zavodom Naš kuža in portalom Pes moj prijatelj ter na svojih družbenih omrežjih izvajajo izobraževalne aktivnosti na temo odgovornega lastništva in razbijali stereotipe o živalih iz zavetišč.

Že tradicionalno v Lidlu Slovenija ustvarjajo dobrodelne Korake za tačke in tako skupaj s kupci ustvarjajo boljši svet za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju. Pomaga lahko vsakdo tako, da ob izhodu iz Lidlove trgovine prispeva hrano za brezdomne živali v zbiralno košaro za blagajno.

V Lidlovih trgovinah po Sloveniji so z zbiralno akcijo hrane za živali začeli v torek, 15. septembra. Vse do 30. oktobra 2020 bodo lahko kupci ob izhodu iz trgovine prispevali hrano za živali, ki jo bodo prejela lokalna društva za zaščito živali. Šteje prav vsak izdelek, ki bo pomagal nahraniti lačne želodčke brezdomnih živali. Že tradicionalno so se povezali tudi z Zavodom Naš kuža in priljubljenim spletnim portalom Pes moj prijatelj. Skupaj bodo skrbeli za izobraževalne aktivnosti na temo odgovornega lastništva, razbijali stereotipe o živalih iz zavetišč in brezdomnim živalim tudi poskušali najti dom. Tudi letos je aktivna SMS linija, preko katere je mogoče nameniti donacijo organizacijam za zaščito živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Zavod Naš kuža. Vsakdo lahko pomaga že zdaj, s SMS sporočilom in ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na 1919.*

Več o družbeno odgovornemu projektu Koraki za tačke preberite na spletni strani www.boljsi-svet, kjer najdete seznam lokalnih društev in organizacij, ki skrbijo za brezdomne živali in v kateri Lidlovi trgovini lahko prispevate za pomoč živalim pod njihovim okriljem.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: