Skip to content

Bakos.si

Predstavili so se kunci, golobi, kokoši, vodna perutnina…

Na sejmišču v Gornji Radgoni se je bohotilo nad 320 prisrčnih pasemskih živalic

V okviru tridnevnega „Festivala dogodivščin 2020“, ki je potekal na Pomurskem sejmišču v Gornji Radgoni, so na svoj račun prišli tudi ljubitelji malih pasemskih živali. Društvo gojiteljev malih pasemskih živali (DGMPŽ) Gornja Radgona je namreč odlično pripravilo svojo 2. meddruštveno razstavo, katere se je ob letošnjem izpadu tovrstnih dogodkov, udeležilo veliko gojiteljev in ljubiteljev malih pasemskih živali iz širšega slovenskega prostora. Skupaj so na ogled in tudi ocenjevanje, ki ga je izvedla posebna komisija, v Gornji Radgoni, pripeljali več kot 320 živali, izmed katerih so nekatere ponujali tudi v prodajo. Organizatorji so poskrbeli tudi za vrtec malih živali, kar je še posebej razveseljevalo najmlajše obiskovalce. Tudi obisk tridnevne prireditve je bil kar soliden, le nekoliko nejevolja je povzročal ukrep NIJZ, o istočasnem vhodu v dvorano, za kar so nekateri morali počakati, da druge zapustijo prizorišče.

Kot nam je povedala prizadevna predsednica DGMPŽ Gornja Radgona, ki je bilo ustanovljeno natanko pred dvema letoma, in ena največjih gojiteljev omenjenih živali v društvu, predvsem perutnine, Andrejka Serdt, je šlo za drugo tovrstno razstavo, ki so jo poleg ocenjevanje, organizirali tudi zaradi lastne promocije, da bi jih ljubitelji malih živali spoznali in se jim mogoče pridružili. Na ogled so sicer postavili najlepše primerke pasemskih kuncev, okrasnih golobov, okrasnih in pasemskih kokoši, vodne perutnine in drugo, razstava pa je bila prava popestritev v teh jesenskih dneh. Kot rečeno, sama razstava je bila tudi ocenjevalna, tako da so prvi dan razstave največ dela imeli sodniki, ki so izbirali najlepše razstavljene živali – prvake.

„Razstava je nedvomno bila zelo zanimiva in se jo je izplačalo ogledati, kajti poleg živali članic in članov našega radgonskega društva so se s svojimi najlepšimi živalmi predstavili tudi posamezniki in skupine iz drugih društev malih pasemskih živali iz cele Slovenije. Člani društev, ki nas povezuje misel in ljubezen do vseh okrasnih in pasemskih živali, ki jih imamo, gojimo in vzrejamo na svojih domovih, smo predstavili svoje najlepše primerke, ki jih imamo v svoji kolekciji“. Naša sogovornica Andreja dodaja, kako so „naši gojitelji ‘stari mački’ v vzreji okrasne pasemske perutnine, okrasnih kuncih, vodne perutnine, ptic, papig, golobov, drobnice, glodavcev ipd.“ Ob tem se Serdtova že veseli prihodnjega leta in 3. razstave, z željo, da takrat ne bi bilo nobenih omejitev in bi vse skupaj bilo še bolj veselo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: