Klasično veterino dopolnjujejo s pozitivnimi učinki alternativnih metod

Čeprav je doktor veterinarske medicine, znani pomurski veterinar Marko Nabergoj čedalje več živali zdravi alternativno

O tem, da alternativna medicina pri ljudeh ima vedno več privržencev gotovo ni kaj dodati, vsekakor je bisvteno manj tistih, ki vedo, zlasti ko zataji uradna veterina, da različne vrste „neuradne“ medicine ali zdravilstva koristi vedno več živali. Res je sicer izvajalcev različnih vidov alternativne veterinarske medicine nekoliko manj, so pa med redkimi tudi zelo uspešni posamezniki. In med njimi je gotovo tudi Marko Nabergoj, dr.vet.med., ki je že pred leti uradni veterinarski doktrini, zlasti ko ta odpove oziroma ne more rešiti kakšno bodisi rejno in prsotoživečo žival ali hišnega ljubljenčka, dodal tudi alternativno veterinarsko medicino. Naš sogovornik poudarja, da se vedno več lastnikov živali, zlasti hišnih ljubljenčkov, ko ni druge rešitve, odločajo za alternativno metodo zdravljenja. Marko Nabergoj, ki je po poklicu doktor veterinarske medicine, je študij končal leta 1984 in se se zaposlil na Veterinarski postaji Murska Sobota kot terenski veterinar. Na omenjeni veterinarski postaji sta delala tudi njegov oče, ki je bil tudi dr.vet.med in mama, ki je delala v pisarni. Po treh letih se jim je pridružila še Markova žena Smiljana Vaupot Nabergoj dr.vet.med. In da gre za dejansko veterinarsko družino potrjuje tudi njuna hčerka Mima, ki je prav tako veterinarka.

Kmalu po začetku dela v veterini, sta Marko in Smiljana začela, poleg klasičnega zdravljenja dodajati še alternativna v obliki zelišč, akupunkture, masaže in bioterapije, saj sta opazila, da določenih bolezenskih stanj ni mogoče pozdraviti zgolj z klasičnimi zdravili, v kombinaciji z alternativnimi pa je bil uspeh veliko boljši. „Po enajstih letih dela na veterinarski postaji, sva leta 1996 v Moravskih Toplicah odprla svojo veterinarsko ambulanto za male in velike živali. V svoji ambulanti sva tudi lažje izkoristila tako klasično znanje veterinarske medicine, kakor tudi alternativno, kjer sva še vedno iskala nova področja, ki bi jih poleg že obstoječih lahko dodala k klasičnemu zdravljenju. Tako smo leta 2001 dobili v test popolno novost pri nas in to je bil bioresonančni aparat firme Regumed iz Nemčije. Že po nekaj mesecih testiranja in po opravljenih izobraževanjih smo ugotovili, da gre za izjemno aparaturo, ki z svojimi eletromagnetnimi valovi ne samo ugotavja težave (alergije, intolerance, blokade lokomotornega aparata,itd.), ampak jih pomaga tudi uspešno zdraviti. Ker pa gre za popolnoma ne invazivno metodo, ki je torej povsem neboleča in brez stranskih učinkov, je bilo še toliko bolje. Vse skupaj sem nato še nadgradil, ko sem vpisal podiplomsko mednarodno izobraževanje iz homeopatije, ki sem ga tudi uspešno zaključil. Tako sedaj kombiniram obe metodi“, nam je razlagal Marko Nabergoj.

Tako so v njihovi veterinarski ambulanti ugotovili, da so najboljši uspehi pri zdravljenju če opravljajo t.i. integrativno veterino, kjer združujejo svojo kvalitetno klasično veterino z vsemi njenimi diagnostičnimi metodami (klinični pregled, laboratorij, ultrazvok, rentgen in druge diagnostične metode) in pozitivne učinke alternativnih metod (bioresonanca, homeopatija). „Vedno več veterinarskih ambulant ugotavlja uspešnost takšne kombinacije in vedno več je tudi doktorjev veterinarske medicine, ki se z alternativnimi metodami ukvarjajo, žal pa veterinarska fakulteta ne najde oblike, po kateri bi lahko zainteresirani študenti dobili neobvezno informacijo o kakšni v svetu in pri nas že uveljavljeni in priznani alternativni metodi kot je; homeopatija, akupuntura, osteopatija, bioresonanca ipd.,“ pravi Marko Nabergoj dr.vet.med., ki je vesel, da v njihovi veterinarska ambulanti z javnimi pooblastili, ki se ukvarja z zdravljenjem najmanjših, malih in velikih živali, uspešno skrbijo za zdravje in dobro počutje vseh živali, tudi divjih, saj se prostovoljno ukvarjajo z zdravljenjem ter nudenjem zatočišča vseh vrstam ptic, srnicam, ježkom, lisičkam ter vsem ostalim pomoči potrebnim, da jim pomagajo pri procesu zdravljenja in da jih potem vrnejo nazaj v naravo. In tudi tukaj v veliki meri pomaga alternativna veterinarska medicina.

„Kot rečeno, izvajamo zdravljenje, preventivo ter diagnostiko vseh vrst – opremljeni smo z novim digitalnim rentgenskim aparatom, najnovejšim ultrazvokom, hematološkimi ter biokemijskimi analizatorji, za vse specialistične preiskave sodelujemo z referenčnimi laboratoriji. Opravljamo najrazličnejše kirurške posege na malih in velikih živalih, zdravimo plodnostne motnje ter umetno osemenjujemo ekonomske živali. Naša posebnost je v tem, da smo ena izmed redkih veterinarskih ambulant, ki se ukvarja s komlementarno veterino, saj poleg nujno potrebnega klasičnega pristopa k zdravljenju pristopimo tudi z alternativo“, pravi direktor Veterinarskega inženirigna Moravske Toplice, Marko Nabergoj, dr. vet. med., ki je s strani Veterinarske zbornice Slovenije priznan kot specialist homeopatije, katero uspešno dopolnjuje z delom z BICOM biomagnetno resonanco, s katero opravlja alergijske teste na podlagi DNK ter terapije različnih patologij.

Torej, mnogi ljubitelji živali, ki so že obupali nad klasično veterinarsko medicino in ne vidijo rešitve za svoje ljubljenčke, enako tudi za komercialne živali, se že vrsto let na Veterinarskem inženiringu d.o.o. v Moravskih Toplicah, poslužujejo alternativnih medicinskih možnosti zdravljenja, ki se zelo pogosto potrjuje kot izjemno uspešna. „Pri pasjem mladiču, starem 10 tednov, je bilo ugotovljenih cel niz težav, od vseh pa je bila najbolj neobičajna in težko rešljiva nezdružljivost organizma s čipom, ki ga je mladič dobil ob cepljenju. Z radiestezijskim merjenjem je bilo ugotovljeno, da že tako oslabelemu mladiču čip na energetski ravni povzroča resne, življenje ogrožujoče težave. Tudi s pomočjo bioresonance nam je uspelo nevtralizirati škodljive posledice čipa. Bioresonančna terapija je uporabna pri številnih težavah, najbolj uspešna pa zagotovo pri odpravljanju alergij in kronične bolečine, kroničnih vnetnih bolezni, bolezni jeter, prebavnega trakta, imunskega, nevrološkega sistema in sistema žlez z notranjim izločanjem. Razveseljiv je največji dosežek bioterapije, da je izredno uspešna pri zdravljenju Lymske borelijoze, Anaplazmoze, Erlichijoze, Babesioze. Večina živalskih pacientov med in po terapiji kaže znake sprostitve. Žival je lahko nekaj prvih dni videti utrujena in popije večjo količino vode, kot po navadi. V tem primeru je to le potrditev, da gre za čiščenje telesa. Običajno se znaten uspeh pokaže po štirih terapijah, seveda, pa je odziv živali vedno zelo dober. Še posebej odlično reagirajo mlajše živali“, je prepričan naš sogovornik Nabergoj.

Žal pa bioresonančna terapija ne bo uspešna, če lastnik ali skrbnik živali ne bo podprl zdravljenja s kakovostno hrano. Veterinar mora za uspeh metode opraviti kakovosten posvet s skrbnikom glede spremembe prehrane, saj je potrebno celice v telesu živali oskrbeti s potrebnimi snovmi za obnovo tkiv. Gre za vodo, beljakovine, ogljikove hidrate, maščobe, vitamine in minerale v pravilnem razmerju. „V naši veterinarski ambulanti biomagnetno diagnostiko in bioresonančno terapijo uspešno kombiniramo tudi z drugimi dopolnilnimi metodami – homeopatijo. Za test je potreben vzorec sline (z vatirano palčko za ušesa potegnemo po sluznici dlesni in zavijemo v alu folijo), urina (ko gre za težave z urgenitalnim traktom), blata (ko gre za težave s prebavili) ali krvi (univerzalen vzorec). Priloži se opis težav in test je narejen v nekaj dneh po prispetju vzorca. Zelo uspešno delujejo tudi zdravila narejena z bioresonanco – kožne težave, presnovne težave, urogenitalni sistem (inkontinenca urina, vnetja maternice), lokomotorne težave (hrbtenica,kolki), obremenitve z bakterijami, virusi, glivicami. Tako veliko živalim niti ni potrebno fizično priti v našo ambulanto (razdalja), ampak naredimo test in zdravilo na osnovi poslanega vzorca živali in tudi takšno zdravljenje je v večini uspešno. V bolj kompliciranih primerih morajo seveda živali priti v našo veterinarsko ambulanto, kjer nato pristopimo k tako imenovani komplementarni – dopolnjevalni metodi, ko naredimo najprej vse potrebne preglede klasične veterine (laboratorij, ultrazvok, rentgen, brisi, itd.) in nato na osnovi izvidov pristopimo k BICOM bioresonančni terapiji (največkrat v kombinaciji z homeopatijo)…“

„Bioresonančna terapija je oblika elektromagnetne terapije v alternativni medicini. V bioresonanci pacienta obravnavajo holistično. Princip zdravljenja je zasnovan na temeljih tradicionalne kitajske medicine. Z bioresonanco – tako kot z večino dopolnilnih metod zdravljenja – ne zdravimo simptomov, temveč poiščemo izvor obolenja in delujemo direktno nanj. Njena začetnika sta nemški zdravnik dr. Franz Morell in njegov zet, inženir Erich Raschebut. Raziskovala sta elektromagnetna nihanja v telesu pacienta in jih primerjala z nihanjem različnih substanc. Da bi lahko vplivala na elektromegnetno valovanje v telesu, sta razvila napravo, ki sta jo poimenovala MORA. Dr. Bruce Lipton pa je dokazal, da je celica stokrat bolj občutljiva na električne impulze kot na kemična sredstva. Do uporabe bioresonance v celostni medicini ni bilo več daleč. S pomočjo informacijske tehnologije je nato leta 1980 nastala aparatura BICOM (bio – communication). Nova terapija je postala znana kot bioresonanca oz. terapija z bioinformacijo“, pravi Marko Nebergoj, ki je mimogrede v minulih letih že razveselil mnoge ljubitelje živali, ki niso videli rešitve za svoje ljubljenčke, tudi zaradi epileptičnih napadov.

Za magnetno bioresonanco je sicer značilno, da deluje nežno in nima stranskih učinkov. BICOM bioresonančna terapija je tako diagnostična kot terapevtska metoda. Najbolj uporabljana je pri prepoznavanju in zdravljenju alergij ter zdravljenju različnih zdravstvenih težav. Temelji na najnovejših spoznanjih biofizike in kvantne mehanike, da je vsaka materija sestavljena iz energije, ki jo tudi seva v okolje s svojo specifično valovno dolžino ali frekvenco. To imenujemo frekvenčni vzorec. Med celicami potekajo stalne komunikacije, ki imajo nalogo izmenjavati informacije in usklajevati delovanje. Če na telo delujejo škodljive snovi (strupi, alergeni, virusi, bakterije…) ali obremenjujoča sevanja, lahko ti obremenilni frekvenčni vzorci ovirajo komunikacije med celicami, kar vpliva tudi na njihovo pravilno delovanje. Sprva se pokažejo manj izražene motnje kot na primer preobčutljivost, zmanjšana zmogljivost, kronična utrujenost, padec odpornosti, kasneje pa že kot organske spremembe z različnimi simptomi.

Med terapijo se informacije se s pomočjo aparature prenašajo v telo pacienta iz ampul s t.i. referenčnimi snovmi. Z elektromagnetnim nihanjem, ki je značilno za posamezen organ, terapevt v telesu vzpostavlja ravnotežje in posledično vzpodbuja samozdravljenje ter krepi imunski sistem. „Metoda zdravljenja z napravo BICOM 2000 se je uveljavila v Evropi in je uradno priznana v državah EU. Zanimivo je, da je metoda razširjena v preko petdesetih državah tako za humano kot veterinarsko medicino, v ZDA pa je dovoljena le za uporabo v veterini. Terapevt z bioresonančno napravo prebere valovanje izbrane snovi in jo nato usmerjeno, v terapevtskem postopku pošilja v telo z različnimi izbranimi možnostmi: brisanje informacij o valovanju alergenov v telesu (desenzibilizacija alergenov), slabljenje izbranih mikroorganizmov (bakterij, virusov, glivic, parazitov), krepitev posameznih organov ali organskih sistemov za njihovo okrevanje ali regeneracijo, uravnovešanje posameznih organov ali organskih sistemov v primeru njihovega prekomernega delovanja, podpora in izboljševanje posameznih čustvenih stanj“, razlaga dr. vet. med. Marko Nabergoj, ki dodaja, da je uporaba bioresonance je v humani alternativni medicini najbolj poznana kot metoda za uspešno odkrivanje in zdravljenje alergij z 80-odstotnim uspehom.

Z bioresonančnim testom terapevt prepozna ovire pri medcelični komunikaciji. Ko se dve valovanji ujameta, pride do resonance. Resonanca nastane, ko celica sprejme takšno elektromagnetno valovanje, kot ga potrebuje. V veterini se uporabljajo tako stacionarne kot prenosne aparature. Slednje potrebuje terapevt pri večjih živalih, npr. pri konjih, kjer učinkovito pomagajo zlasti pri poškodbah in kroničnih bolečinah. Manjše živali pa med terapijo ležijo ali sedijo na pregledovalni mizi. Prenos podatkov poteka preko elektrod, ki jih živali namestimo pod hrbet, okončine, na glavo… Za posamezno žival terapevt naredi individualni načrt, prilagojen težavam posameznika. Pri tem je metodo mogoče kombinirati tudi z drugimi dopolnilnimi metodami in tovrstne informacije, npr. homeopatske, na enak način posredujejo pacientu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: