torek, 25 februarja, 2020

Mati je ljubljenčka oddala, hčerka pa ga sedaj zaman išče; Edina informacija, ki jo je uspela pridobiti govori, da naj bi kuža zdaj živel na eni izmed štajerskih kmetij.

V teh dneh je ena najbolj vročih prošenj na družbenih omrežjih, gotovo tista na Facebook strani Pasjeljubci, kjer dekle Irina Kalmykova že leto in pol išče svojega štirinožnega prijatelja. S kužkom po imenu Hatiko sta bila zaradi spleta nesrečnih okoliščin ločena, že pred poldrugim letom in ves ta čas ga brez uspeha išče. Zadnja in edina informacija, ki jo je uspela pridobiti govori o tem, da naj bi njen (nekdanji) kuža zdaj živel pri ljudeh na kmetiji na območju Celja. Sodeč po objavljenih fotografijah je kuža ene izmed japonskih pasem shiba inu ali akita inu.

»Zdravo, vsi pasjeljubci. Imam eno prošnjo, če bi mi lahko pomagali. Na sliki spodaj je moj kužek Hatiko. Na žalost, moja mama je bila proti njemu in med tem ko sem bila jaz nekaj časa odsotna zaradi določenih razlogov, je moja mama oddala psa drugim ljudem… To je lahko naredila, saj je bil pes po dokumentih pisan na njo… Sedaj ga že leto in pol želim najti, ampak sama ne dobim rezultatov. Edino informacijo, ki jo imam, je ta, da živi na neki kmetiji v okolici Celja. Lepo bi vas prosila za katero koli informacijo, hvala.« je na FB sporočila Irina Kalmykova, ki bi bila vesela vsakršne informacije o kužku Hatiku.

Shiba Inu je ena od šestih in najmanjša od avtohtonih japonskih pasem špicov, in je bil prvotno vzgojen kot lovski pes za lov na medvede, jelene, divje prašiče in ptice. Shiba v japonščini pomeni »majhen« in »grmičevje«, beseda »inu« pa pomeni »pes«. Po drugi strani pa je Akita Inu velik pes, ki je najbolj prepoznaven po svoji medvedji glavi in zavitem repu, značilnem za špice. Izvira iz Japonske, kjer so ga uporabljali za lov na jelene in medvede, ker je dober plavalec, je pomagal tudi ribičem. Bil je pes čuvaj, bojni pes in tudi vlečni pes. Na Japonskem je to sveti pes, saj majhne kipce psov podarjajo mladim staršem in bolnikom v želji po zdravju…

Fotografije: Facebook

Tags: , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: