Skip to content

Bakos.si

Zmage za Tanjo, Milana in Aleksa, zadovoljni pa so vsi

Na tradicionalni strelski prireditvi „Občan strelja 2021“ nastopilo 36 občanov, katerim so predstavili ta zanimivi šport

Člani Športnega strelskega društva (ŠSD) Murska Sobota so po enoletnem premoru zaradi epidemije covid 19, minuli konec tedna, z velikim navdušenjem ob finančni in materialni pomoči Mestne občine Murska Sobota, Športne zveze Murska Sobota, Občinske strelske zveze Murska Sobota in Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, zopet organizirali prireditev „Občan strelja 2021“. Na prireditvi, katero člani ŠSD Murska Sobota organizirajo vsako leto in poskusijo predstaviti športno streljanje vsem občanom Mestni občini Murska Sobota, se lahko vsak, ki to želi pod budnim očesom trenerjev in ostalih članov društva preizkusil v streljanju z zračno puško in zračno pištolo.

Tokratno prireditev je obiskalo 36 občanov (21 moških in 15 žensk), katerim so mlajši člani ŠSD Murska Sobota z velikim navdušenjem in veseljem predstavili športno strelstvo. „Po uvodni predstavitvi so bili poklicani na strelišče kjer so streljanje z zračno puško in pištolo lahko tudi preizkusili, seveda ob upoštevanju strelskih pravil in nadzorom trenerjev športnega streljanja. Da pa bi občutili tudi majhen del vzdušja strelskega tekmovanja je bilo streljanje z zračno puško ovrednoteno z rezultatom, prvi trije so prejeli medalje. Zmagovalca v moški in ženski kategoriji sta prejela še zbornik »Oris zgodovine športne dejavnosti v Murski Soboti«, ki je izšel ob 100 obletnici prvih organiziranih športih v Murski Soboti,“ je dogodek ocenil Tomislav Vrečič iz ŠSD Murska Sobota.

Na koncu so v tekmovanju slavili: Tanja Ivančič, Milan Hari in Aleks Lovrec, vsi udeleženci prireditve pa so bili veseli in zadovoljni. Mlajši in odrasli člani ŠSD Murska Sobota, da so lahko pokazali svoje znanje, občani MO Murska Sobota pa, da so lahko preizkusili delček športnega strelstva.

Končni vrstni red, zračna puška, moški: 1. Milan Hari 92,2; 2. Davorin Panič 89,1; 3. Janez Benko 87,6 itd.; ženske: 1. Tanja Ivančič 92,6; 2. Anita Pertoci 83,4; 3. Milena Hari 78,7 itd.; izven konkurence: 1. Igor Makari 96,3; 2. Mišo Hari 89,5; 3. Štefan Majc 85,7 itd. Zračna pištola, moški – ženske: 1. Aleks Lovrec 78; 2. Igor Makari 72; 3. Miha Fišek 62 itd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: