Zmagala sta Igor in Melita!

Četrtič so pripravili prireditev “Občan MO MS strelja” z rekordno udeležbo

Športno strelsko društvo Murska Sobota, je v sodelovanjem z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, četrto leto zapored organiziralo športno-rekreativno prireditev “Občan MO MS strelja 2019”. Na prireditvi, ki je potekala na strelišču OSZ Murska Sobota (TVD Partizan), so sicer lahko nastopili le občani Mestne občine Murska Sobota, sodelovanje za občane pa je bilo brezplačno. Poleg tekmovanja oziroma, kot so dejali, preizkusa v streljanju, je Športno strelsko društvo Murska Sobota vsem tekmovalcem in obiskovalcem predstavilo tudi celoten spekter pušk, pištol ter ostalo opremo za strelski šport. Tokrat je bila udeležba rekordna, saj je na prenovljenem strelišču v TVD Partizan sodelovalo 51 občanov in občank, ki so se pomerili v streljanju. Še dan prej pa je peterica občanov tekmovala v okviru delavskih športnih iger.

V akciji Občan strelja je med moškimi zmagal Igor Makari (97,1), drugi je bil Valter Pajič (96,2), tretji pa Darko Balažic (94,0). Ker pa je zraven bilo kar nekaj registriranih strelcev oz. profesionalcev, so slednji nastopili izven konkurence. Tako je prvo mesto pripadlo Darku Balažicu, ki je uradno bil tretji, drugi (8.) je bil Valter Bitenc (89,2), tretji (9.) pa Peter Vrečič (88,9). Pri ženskah je bila najbolj natančna Melita Marič (88,6), druga je bila Živa Šutar (85,9) in tretja Nina Škrilec (81,8). Na delavskih športnih igrah je v streljanju slavil Valter Pajič s skupno 172 krogi, na drugo mesto se je uvrstil Jože Šterman (171), na tretje mesto pa Dejan Rauš (135), vsi so iz Območnega policijskega sindikata (OPS) Murska Sobota. Četrti je bil Mitja Dišič (88) iz Zdravstvenega doma Murska Sobota. Pri ženskah je zmagala Lea Kardoš Sedonja (155) iz OPS Murska Sobota.

Vsem najboljšim je priznanja podelil omenjeni Igor Makari, predsednik ŠSD Murska Sobota, ki je na tekmovanju izven konkurence zadel največ krogov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: