Zdravko Mauko – Magi državni prvak!

Pomurski atleti odlični na državnem prvenstvu

V Češči vasi pri Novem mestu je bilo 16. odprto državno prvenstvo v atletiki za veterane. V novi atletski dvorani v kateri je tudi najsodobnejši kolesarski veledrom v jugovzhodni Evropi, so tekmovali atleti veterani, stari od 35 do 85 let v kategorijah po 5 let. Najstarejša tekmovalca med več kot 220 atleti iz petih držav sta bila Slovenca, Mira Puhar 81 let iz Kopra in Marko Sluga 85 letni atlet iz Maribora, ki je bil uspešen tekmovalec že v članski konkurenci.

Štirje atleti iz regije ob reki Muri so odlično nastopili. Tjaša Žalig iz MS je zmagala v kategoriji Ž 35 v teku na 400 in 1500 metrov. Miha Žalig iz MS je v kategoriji M 35 zmagal v skoku v višino in skoku v daljino. Matej Temlin iz MS je v kategoriji M 45 osvojil tri prva mesta, na 60, 400 in 3000 metrov. Zdravko Mauko – Magi iz Melov v radgonski občini, član ŠD Radenci je v kategoriji M 60 osvojil 1. mesto v skoku v daljino in bil drugi v šprintu na 60 metrov. Med štirimi nastopajočimi atleti v kategoriji M 60 je zmagal Albert Šoba iz Ljubljane, trener atletov AD MASS in nekdanji odličen atlet v članski kategoriji.

Omeniti kaže tudi zanimivost, ki se lahko zgodi vsakemu. Med vožnjo na tekmovanje je Magi obstal v koloni vozil zaradi hude prometne nesreče v naselju Debro pri Laškem, kjer ni bilo izhoda iz kolone. Tako je zamudil na start teka na 60 metrov z ovirami, kjer je bil prijavljen, saj je vsak tekmovalec lahko nastopil v treh disciplinah. Zanimivo je še omeniti, da so vsi štirje atleti pedagoški delavci. Matej matematik računalničar, Tjaša, Miha in Zdravko pa profesorji športa.

Vsi štirje in še tekač Dejan Preindl iz Bratoncev bodo nastopili na balkanskem dvoranskem prvenstvu, ki bo 7. in 8. marca v atletski dvorani na Banjici v Beogradu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: