torek, 25 februarja, 2020

Tjaž Lovrenčič iz Benedikta postaja nenadomestljiv v 2. italijanski futsal ligi z ekipo U.S. Saints Pagnano iz Merate pri Milanu

Slovenski ljubitelji športa so gotovo poseben navijaški fenomen, saj povsod po svetu podpirajo svoje ljubljenčke. Poleg različnih nacionalnih reprezentanc, od nogometne, košarkarske, rokometne, odbojkarske, do hokejske, skakalne in drugih, so na mnogih tekmah in tekmovanjih velike navijaške podpore deležni tudi posamezni športni slovenski asi. V zadnjem času so to zlasti Luka Dončić, Primož Roglič in Tim Gajser…, a tudi nekateri širši slovenski javnosti manj znani. In med njimi je tudi Tjaž Lovrenčič, 24-letni športnik iz Benedikta v Slovenskih goricah (mimogrede je ravno včeraj, 17.1., praznoval rojstni dan, op.p.), ki se že od leta 2007 uspešno in vidno ukvarja z malim in velikim nogometom. V zadnjih letih je predvsem uspešen kot vratar, med vratnicami slovenskih nn sedaj tudi tujih futsal (mali nogomet) klubov. Tjaž zadnje leto, kot profesionalec še posebej izstopa v 2. italijanski futsal ligi, kjer ga v ekipi U.S. Saints Pagnano iz U.S. Saints Pagnano iz Merate pri Milanu poznajo kot »vratarja pajka«, ki je še posebej nerešljiva uganka za nasprotnikove napadalce, ki ga težko in redko premagajo.

In prav mladi športnik iz Benedikta v Slovenskih goricah, je pred dnevi v čarobnem italijanskem mestu Benetke, podobnega imena doživel prijetno presenečanje, saj so ga na tekmo 2. italijanske futsal lige, kjer je nastopil Tjažev klub, prišli bodriti svojci in prijatelji. „Družina in prijatelji Tjaža Lovrenčiča iz Benedikta smo se odpravili, z agencijo LE-ZE iz Svete Trojice na posebno, športno pravljično potepanje v Benetke, kjer je njegova futsal ekipa U.S. Saints Pagnano Merate odigrala eno izmed tekem v italijanski ligi A2. V navijaških majicah, opremljeni z navijaškimi rekviziti, in ob spremljavi harmonike Milana Budje smo z bučnim navijanjem vzpodbujali ekipo. Po zelo napeti tekmi je sledila predstavitev ekipe, predsednikov kluba, trenerjev in soigralcev, obenem pa je Nino Buhinjak, kot predstavnik Kluba malega nogometa (KMN) Benedikt, (s pooblastilom predsednika Roka Šijanca), Tjažu podaril njegov dres s številko 96, ki je bila njegova v preteklih sezonah, ko je bil njihov vratar in nekaj časa tudi kapetan v Slovenski futsal ligi. Ta številka je v svetu nogometa tako rekoč odslej v klubu »zaklenjena«, kot temu rečejo“, nam je vzdušje iz Benedt, prenesla Tjaževa mama, Saša Lovrečnič, ki je dodala, da so Tjažu, v imenu benediškega župana mag. Milana Repiča, predali zastavo Občine Benedikt, ki jo bo z veseljem nosil ob slovenski zastavi na tekme in s tem ponosno vedno znova pokazal, kje so njegove korenine. „ V imenu Tjaževih domačih se iskreno zahvaljujem vsem, ki so mu kdajkoli stali ob strani na njegovi poti, obenem pa vsem našim prijateljem, ki so se v minulem prazničnem času družili in si naredili nepozaben, malo drugačen izlet v romantične Benetke“, je še povedala Saša Lovrenčič, ki je upravičeno ponosna na svojega sina Tjaža.

Sicer pa, nazivi „najboljši vratar turnirja“, „naj vratar tekme“, „vratar pajek“ ipd., so nazivi, ki si jih je pogosto prislužil Tjaž Lovrenčič, že ko je nekaj sezon bil član, vratar in tudi kapetan ekipe domačega slovenskega prvoligaša KMN Benedikt. Okoli 20 nastopov je zbral tudi v slovenski reprezentanci U21 in si prislužil priložnost, da debitira med starejšimi. Veliko izkušenj pa si je nabral tudi z ekipo FutureNet Maribor, zadnje leto dni pa ekipa U.S. Saints Pagnano, Merate predenj postavlja izziv futsala na tujem, kjer je tudi več kot uspešen. Kljub nastopanju na tujem, kjer trenutno tudi živi, je Tjaž še vedno zelo navezan na svoje domače, na mnoge prijatelje, na svoj Benedikt in tudi na Slovenske gorice ter Slovenijo.

Slika1: Tjažu je majico KMB Benedikt s številko 96 predal predstavnik kluba Nino Buhinjak

Slika2: Kjer so Slovenci, tam je tudi slovenska zastava in harmonika

Slika3: Najbolj glasni so vili trije navijači s slovensko zastavo (Fotografije: Srečko Gornik)

Tags: , , , , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: