Skip to content

Bakos.si

Umrl je nedkanji odlični slovenski nogometaš Marko Elsner

V osemdesetih letih minulega stoletja je bil eden od najboljših nogometašev v SFRJ, z olimpijsko medaljo iz Los Angelesa

Iz Ljubljane je prišla žalostna novica, da je po hudi bolezni danes zjutraj šele v 61. letu starosti umrl eden od najboljših slovenskih nogometašev vseh časov Marko Elsner. Legenda slovenskega nogometa, rojen 11. aprila 1960 v Ljubljani, je nogometno odraščal pri Slovanu, po prestopu k Olimpiji, ki jo je tedaj vodil njegov oče Branko Elsner, pa se je v osemdesetih letih minulega stoletja uveljavil tudi kot eden od najboljših nogometašev v Jugoslaviji. Pot ga je iz Ljubljane nato vodila v Beogradu na slovito Marakano k Crveni zvezdi, leta 1987 pa je prestopil v Francijo k OGC Nica. Vmes je nastopal tudi za avstrijskega prvoligaša Admira Wacker Vienna.
Igral je tudi za jugoslovansko nogometno reprezentanco, z olimpijsko selekcijo SFRJ pa je leta 1984 osvojil bronasto kolajno na OI v Los Angelesu, kar je gotovo njegov največji uspeh v karieri. Za Slovenijo je zbral dva reprezentančna nastopa.

marko elsner 27.06.2012 Olimpija – Crvena Zvezda

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: