Skip to content

Sobočani nadaljujejo zmagoviti niz, padle tudi Črnuče…

Odbojka – 6.krog Sportklub 1.A DOL za moške 2021/22 (06.11.2021):

PANVITA Pomgrad – ČRNUČE 3:0 (25:13, 25:19 in 25:19)

Športna dvorana OŠ I v M.Soboti, gledalcev 100, sodnika: Miklošičeva in Suljkanovič (oba Mairbor).

PANVITA POMGRAD: Vinkovič 12, McConnell 12, Drvarič 7, Radović 5, Rojnik 13, Bedrač 2, Fužir, Novak, Hafner, Grabar, Vrabl in Vori (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

ČRNUČE: Mihelčič, Prevorčnik, Gornik 2, Rojnik 4, Bošnjak 9, Sešek 10, Oman 2, Jančič 2, Hodžič-Šlejkovec, Mejal, Verdinek in Slovnik (oba libero). Trener: Jurij Žavbi.

Po napredovanju med osem najboljših moštev v pokalnem tekmovanju ter zmagi proti lokalnemu rivalu Radencem so odbojkarji Panvite Pomgrada tokrat brezkompromisno opravili še z mladimi Črnučani, kjer so za maksimalno zmago s 3:0 brez obolelega blokerja Jureta Laknerja potrebovali vsega dobro uro igre.

Uvodni niz je odlično odprl domači sprejemalec, Jakob Rojnik, na čigar začetni udarec so Sobočani povedli kar s 7:0 in nato prednosti niso več izpustili iz rok. Panvita Pomgrad je Črnučane z raznovrstnim napadom in odločnim servisom povsem oddaljila od mreže in jim v prvem nizu prepustila vsega 13 točk.

Drugi niz je bil za odtenek bolj izenačen. A so po domačem vodstvu z 2:0, gostje nanizali nekaj uspešnih blokov zapored ter povedli s 4:2. Po lastnih napakah je bil zatem izidi na 5.točki že izenačen in tekmeca sta se izmenjevala v vodstvu zgolj do 11:11, kjer je zatem Panvita Pomgrad na servis blokerja, Žana Bedrača, gostom pobegnila na 15:11 in prednosti ni spustila več iz rok. Po Rojnikovih začetnih udarcih je bilo tako na koncu že 23:18, da bi nato gostujoči sprejemalec Črtomir Bošnjak žogo poslal v out za domače vodstvo v nizih z 2:0.

Takoj na začetku tretjega niza pa so nato pri prvi žogi in vodstvu Panvite Pomgrada vsega z 1:0 gostujočemu trenerju Žavbiju povsem popustili živci in glavna sodnica Sanja Miklošič ga je upravičeno izključila. Dejanje je Črnučane očitno vseeno toliko podžgalo, da so bili v zadnjem nizu bolj konkurenčni in celo povedli z 18:14 nato pa se je ustavilo. Servis domačega organizatorja igre, Urbana Drvariča je bil namreč nerešljiva uganka za Črnučane in po preobratu ter vodstvu z 22:18 so Sobočani tekmo zgolj še rutinirano odigrali do konca ter izkoristili prvo zaključno žogo, ki jo je v zmago z maksimalnih 3:0 spremenil Branislav Radovič.

Panvito Pomgrad čaka v naslednjem t.j. 7.krogu 1.A DOL za moške že v sredo nov izziv ter zahtevno gostovanje pri aktualnem državnem prvaku v Mariboru.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: