Slovenci v olimpijskih kvalifikacijah najprej z Iranci

Težje bo v osmini finala poti reprezentanci Indije, kjer bi nas zmaga popeljala v Tokio

Moška slovenska namiznoteniška reprezentanca bo od 22. do 26. januarja v Gondomarju na Portugalskem igrala ekipne olimpijske kvalifikacije za nastop na letošnjih OI v Tokiu . V prvem krogu bodo izbranci Andreja Ojsteršek Urh prosti, v drugem se bodo pomerili z Iranom, v primeru zmage pa se bodo za neposredno uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu pomerili z boljšim iz dvoboja Indija – Luksemburg. Naši najboljši igrali Bojan Tokić, Darko Jorgić, Deni Kožul, Peter Hribar in selektorka Andreja Ojsteršek Urh so že sinoči prišli v Gondomar in praktično takoj odšli na trening, skorajda hkrati pa je bil v Gondomarju tudi žreb olimpijskih kvalifikacij. Glede na to, da je bila Slovenija enajsta nosilka, je bilo jasno, da bodo morali za uvrstitev v Tokio premagati eno od močnejših reprezentanc. Prva nosilka je Južna Koreja, žreb pa je odločil, da bo njihova zadnja ovira najverjetneje peta nosilka, Indija. Seveda, če bodo slovenski igralci v drugem krogu v sredo na kolena spravili Irance.

»Trenutno razmišljamo le o Iranu, ki je dvajseti nosilec, zagotovo pa ni niti malo naivna ekipa. Nasprotno, kajti brata Alamian sta zelo kakovostna igralca. Sicer nista med prvih 50, a že dolgo igrata na vseh mednarodnih turnirjih. Bolje uvrščen na svetovni kakovostni lestvici je levoroki Noshah, ki je trenutno na 63. mestu, medtem ko je Nima 107. V ekipi sta še Amir Hodaei, ki je 157. in Amin Ahmadian, ki je 184.,« je po žrebu razmišljala slovenska selektorka. Torej, na papirju naj bi bila v tem obračunu v prednosti vendarle slovenska izbrana vrsta, Darko Jorgič je trenutno na 40. mestu svetovne lestvice, Bojan Tokič na 62., Deni Kožul na 104. in Peter Hribar 333. Če bodo v drugem krogu ugnali Irance, se bodo za uvrstitev v Tokiu najverjetneje pomerili z Indijo, ki ne bi smela imeti težav proti Luksemburgu. Najboljša indijska igralca sta Sathiyan Gnanasekaran, ki je na 30. mestu svetovne lestvice in Sharath Kamal Achanta (33.), na Portugalskem pa so še Harmeet Desai (86.), Amalray Anthony 105., Manav Vikash Thakkar 132.

Sicer pa, za devet olimpijskih vozovnic se bo borilo 34 držav, neposredno pot v Tokiu prinaša uvrstitev v četrtfinale (torej če bi premagali Iran in Indijo), poraženci v osmini finala pa se bodo na izpadanje borili še za eno prosto mesto…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: