Radgončanom šest, Nejcu dve medalji

Lepi dosežki na „Ljubljana open 2019“ v karateju

Konec minulega tedna je dvorani OŠ Maksa Pečarja v Črnučah, v organizaciji KK Ljubljana, potekal 15. mednarodni turnir v karateju „Ljubljana Open 2019“, na katerem je sodelovalo več sto tekmovalcev iz 137 klubov oziroma16 držav. Za Shotokan karate-do klub Gornja Radgona je uspešno nastopilo šest tekmovalcev, in sicer: Kristjan Klemenčič, Blaž Klobasa, Mišel Čuček, Nika Mulec Nejc Šajnovič in Jaka Reihs. Najboljši posameznik je bil Jaka Reihs, ki je osvojil eno zlato medaljo v kategoriji kata dečki in srebrno medaljo kata dečki (8-4 kyu). V kategoriji kate mlajše kadetinje (8-3kyu) je Nika Mulec osvojila srebrno medaljo.

Blaž Klobasa, Mišel Čuček in Kristjan Klemenčič so nastopili v kategoriji kate mladinci, kjer je največ pokazal Blaž Klobasa, saj je osvojil bronasto medaljo. S tem uspehom, si je ponovno priboril kategorizacijo mladinskega razreda po merilih Olimpijskega komiteja Slovenije. Dve zlati medalji si je priborila tudi ekipa mladincev in mlajših članov v postavi: Mišel Čuček, Kristjan Klemenčič in Blaž Klobasa. S šestimi osvojenimi medaljami je Shotokan karate-do klub Gornja Radgona osvojil skupno 9. mesto med 137 nastopajočimi klubi, ter je bil tudi najboljši pomurski klub na tem mednarodnem tekmovanju z oznako A turnir.

Na tekmovanju v Ljubljani je znova bil uspešne tudi Nejc Sterniša, ki nastopa za KK Seki, saj je dvakrat stal na stopničkah, in sicer za 3. mesto v katah mladinci ter 2.mesto v katah mlajši člani. Glede na konkurenco v prestolnici, sta dvojni stopnički zanj izjemen uspeh.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: