Pucončanke po hudem boju ugnale Notranjke

Odigran predzadnji krog I. SNTL, ženske

V osmem krogu 1. SNTL za ženske je bilo kar nekaj zelo dramatičnih dvobojev, je bilo najbolj zanimivo v Puconcih, kjer so domačinke, po hudem boju premagale gostje iz Logatca. V pravem maratonskem dvoboju, ki je trajal dve uri, so se na koncu pomembne zmage, po kar nekaj porazih, veselile Pucončanke, ki so imele v svojih vrstah več razpoloženih igralk. Logatčanke so sicer povedle po zaslugi Katje Gutnik, ki je s 3:2 ugnala Nušo Vogrinčič, do treh zmag je nato prišla še Nina Zupančič, to pa jim je prineslo tudi vodstvo s 4:3. Toda zadnja dva dvoboja so dobile domačinke, najprej je izid izenačila Ana Kovačec, zanjo je bila to druga zmaga, nato pa je s svojo prvo navdušila še Nuša Vogrinčič. Do dveh zmag je prišla še Staša Matis.

Napeto je bilo tudi na Ravnah na Koroškem, kjer so gostiteljice nudile več kot dostojen odpor bolj izkušenim gostjam iz Zaloga, ki so v svojih vrstah imele odlično Ivano Zero, saj je dobila vse tri svoje posamične dvoboje. V domači ekipi so po enkrat zmagale Nuša in Lea Kadiš ter Polona Horvat, v osmem dvoboju pa je po zmagi s 3:2, zadnji niz se je končal na razliko, drugič na Ravnah na Koroškem slavila Špela Trelec, kar je bilo dovolj za novo zmago Vesne, ki je minulo nedeljo v zaostali tekmi šestega kroga v Izoli presenetila aktualne državne prvakinje. Tokrat so državne prvakinje proti Jeseničankam, za katere sta bili po enkrat uspešni Barbara Jančič in Nuša Bolte, resda izgubile dva dvoboja, vendar to ni ogrozilo njihove zanesljive zmage. S tremi zmagami se je izkazala Lea Paulin, dve je dodala še Jana Ludvik, v prihodnjem krogu pa se bodo Izolčanke v derbiju prvega dela državnega prvenstva v gosteh pomerile z do zdaj neporaženo Ljubljano. Najlažje delo so pričakovano imele varovanke trenerja Boruta Verna, ki so v Preserju proti najslabši ekipi v ligi, zaigrale v najmočnejši zasedbi, in domačinkam niso prepustila niti niza. Po dvakrat sta zmagali Tamara Pavčnik in Zala Veronik, eno je dodala še Nika Veronik.

V dvorani ŠD Krim v Ljubljani pa je ekipa Kajuh Slovana po pričakovani zmagi proti Letrika, obdržala priključek vodilnima ekipama na vrhu lestvice. Zanimivo je dejstvo, da je tokrat za Kajuh Slovan, v prvem dvoboju zaigrala tudi, 41-letna Špela Polončič, ki je potrdila, da zna še vedno zelo dobro igrati namizni tenis. Mlada Lara Kompara je bila proti njen brez možnosti, v domači ekipi pa sta po dvakrat zmagali Lara Opeka in Tjaša Novak. Edino zmago za gostje je prispevala Tina Mozetič, ki je ugnala 12-letno Enyo Moltara.

Rezultati 8. kroga v I. SNTL, ženske:

Kema Puconci – Logatec 5:4 (Vogrinčič – Gutnik 2:3, Matis – Okorn 3:2, Kovačec – Zupančič 2:3, Matis – Gutnik 3:2, Vogrinčič – Zupančič 0:3, Kovačec – Okorn 3:1, Matis – Zupančič 2:3, Kovačec – Gutnik 3:1, Vogrinčič – Okorn 3:0).

Kajuh Slovan – Letrika 5:1 (Polončič – Kompara 3:0, Opeka – Maraž 3:0, Novak – Mozetič 3:0, Opeka – Kompara 3:0, Moltara – Mozetič 1:3, Novak – Maraž 3:0).

Preserje – ŽNTK Ljubljana 0:5 (Kete – Pavčnik 0:3, Letnar – N. Veronik 0:3, Bartolovič – Z. Veronik 0:3, Letnar – Pavčnik 0:3, Kete – Z. Veronik 0:3).

Arrigoni Izola – Jesenice 5:2 (Ljuca – Jančič 0:3, Paulin – Smolej 3:1, Ludvik – Bolte 3:0, Paulin – Jančič 3:0, Ljuca – Bolte 0:3, Ludvik – Smolej 3:0, Paulin – Bolte 3:0).

Fužinar Interdiskont – Vesna Zalog 3:5 (Horvat – Trelec 3:1, N. Kadiš – Supanič 3:1, L. Kadiš – Zera 0:3, N. Kadiš – Trelec 0:3, Horvat – Zera 0:3, L. Kadiš – Supanič 3:0, N. Kadiš – Zera 1:3, L. Kadiš – Trelec 2:3).

Vrstni red: 1. ŽNTK Ljubljana 16 (40:10), 1. Arrigoni Izola 14 (39:12), 3. 12 (33:21), 4. Vesna Zalog 10 (32:23), 5. Logatec 8 (32:27), 6: Kema Puconci 8 (26:24), 7. Fužinar Interdsikont 6 (23:29), 8. Letrika 4 (17:32), 9. Jesenice 2 (10:38), 10. Preserje 0 (4:40).

Ko gre za moška ligaška tekmovanja je dokončno jasno, da „jesenskega“ dela prvenstva ne bo. Liga odbor se je namreč odločil, da bodo odigrali le drugi del prvenstva (od 14.12.2019 naprej) in pozneje po play offu dobili nove državne prvake.

Slika1: Ekipa Keme Puconci so po daljšem času zmage, tokrat na derbiju proti Notranjkam

Slika2: Kajuhovke so pričakovanju ugnale gostje z Goriškega

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: