Pozitivni pogledi na namizni tenis

Šentjernej: Župan Simonič sprejel pingpongaše

Župan šentjernejske občine Jožete Simončič je sprejel delegacijo novega kluba NTK Šentjernej . Namiznotenisače je vodil podpredsednik kluba Slavc Franko , v delegaciji so bili Marjan Kovačič-Marč , Janez Selak, podžupan občine in Janez Pezelj. Gostje so županu predstavili dolgo pot do ustanovitve in opozorili na težavo, s katero so se pri svojih načrtih že srečali: občina razen velike šolske telovadnice za igranje namiznega tenisa nima primernega prostora. Županu so izrazili upanje, da bo lokalna skupnost novemu klubu pri začetku pomagala s finančno podporo, ki jo bodo namenili izključno nakupu opreme za najmlajše.

Jože Simončič je po predstavitvi programa izrazil zadovoljstvo, ker so ustanovitelji zbrali pogum za nov klub. Pohvalil je načrte, da bo novi klub vse moč usmeril v delo z najmlajšimi. Poudaril je, da pozna prostorske stiske v telovadnici osnovne šole, a bil je prepričan, da bo novo vodstvo s predsednikom Dušanom Pezljem na čelu kos vsem izzivom. Obljubil je pomoč, saj je, kot je poudaril: »… iz spoštovanja do občanov, ki so se odločili za novo organizirano športno dejavnost predvsem za mlade, sem navsezadnje 26. junija pristal med ustanovitelji kluba in prevzel nekaj odgovornosti za rast novega šentjernejskega društva.«

Delegacija se je srečala še z ravnateljem OŠ Šentjernej. Ogledali so si enega manjših možnih šolskih prostorov za igranje, delovni dan nadaljevali z ogledom dvoranic pri podjetnikih in končali v Gasilskem domu v Orehovici. V tamkajšnjem prostoru so pred leti domačini kar pridno vadili in v nekaterih dvobojih s sosedi iz drugih občin zmagovali.

Dan so člani delegacije izkoristili za sestanek, na katerem so ugotovili, da opravljajo zastavljene naloge, da so s srečanjem pri županu zadovoljni in sklenili, da bodo sredi julija pripravili prvi turnir, tokrat samo za ustanovitelje kluba in nekaj vabljenih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: