sobota, 4 aprila, 2020

Pred zadnjim krogom prvega dela prvenstva v I. ženski namiznoteniški ligi

Prav za vikend svetega Miklavža, ko bradati mož obdaruje pridne otroke, se bo z devetim krogom končal prvi del tekmovanja v I. ženski SNTL. In kot se spodobi za konec je ostala poslastice, ki bo v ljubljanski dvorani na Krimu, kjer aktualne državne podprvakinje, ekipa ŽNTK Ljubljana, gostijo branilke naslova iz Izole. Ekipa, ki bo zmagala bo prvi del prvenstva končala na samem vrhu, kjer se trenutno nahajajo Ljubljančanke, ki so doslej dosegle vse zmage, Izolčanke pa so presenetljivo eno tekmo (Vesna Zalog) izgubile. Tokrat so možnosti enake, zmaga pa lahko ena in druga ekipa. Vse je odvisno od trenutne forme, če bi bila tekma na stavnici bi špekulanti najbrž nekoliko več možnosti gostjam z Obale, čeprav vse tri varovanke ljubljanskega trenerja Boruta Verna prav tako lahko dosežejo gladko zmago.

Na ostalih tekmah bo nekoliko bolj zanimivo na spopadu ekip, ki ciljajo na play off, Vesne in Keme, kjer so Prekmurke po nekaj porazih pred tednom dni znova zmagale, pa še to proti favoriziranim Notranjkam. Kljub vsemu so Ivana Zera in soigralke iz domače Vesne v prednosti, saj si ne morejo privoščiti domačega poraza proti neposrednim tekmicam za končnico prvenstva. Dokaj izenačeno bo tudi v Šempetru pri Gorici, kjer bi Letrika ob dobri igri vsaj dveh igralk lahko slavila, čeprav Korošice niso brez možnosti. Najlažje delo bosta tokrat imeli ekipi Kajuh Slovana, ki bodo prvi del končale na 3. mestu, in Logatca, saj njune nasprotnice iz Jesenic oz. Preserja nimajo nobenih možnosti.

Pari 9. kroga v I. SNTL, ženske (sobota, 7.12. ob 17,00): Vesna Zalog – Kema Puconci, Letrika – Fužinar Interdiskont, Jesenica – Kajuh Slovan, ŽNTK Ljubljana – Arrigoni Izola, Logatec – Preserje.

Pari 2. kroga v II. SNTL, ženske (sobota, 7.121. ob 10,00: PPK Rakek – Savinja, Cirkovce – Sobota.

Pari 2. kroga v II. SNTL, moški (sobota, 7.12. ob 10,00): Tempo Velenje – Kajuh Slovan, Ptuj – Ilirija, Logatec – Kema Puconci II, Vesna Zalog – Sobota, Melamin Kočevje – PPK Rakek, ob 16,00: Tempo Velenje – Ilirija, Ptuj – Kajuh Slovan, Logatec – Sobota, Vesna Zalog – Kema Puconci II.

Pari 1. kroga v III. SNTL, moški (sobota, 7.12. ob 10,00): Metlika – Savinja II, NTK B2 – Sobota II, Vrhnika – Gorica, ob 16,00: NTK B2 – Savinja, Metlika – Sobota II.

Sicer pa, po izvolitvi novega (starega) predsednika NTZS, mag. Marjana Hribarja, se po mnenju poznavalce slovenskemu ping pongu spet obetajo boljši časi. Mimogrede pa bodo že prihodnji konec tedna, ko bodo dekleta začela z drugim delom prvenstva, svoje prvenstvo začeli tudi fantje. V I. moški SNTL ligah se bo namreč igralo le „polovično“ ligaško tekmovanje s play offom.

Slika: Če bodo zmagale v Ljubljani, kar bo izjemno težko, bodo prvakinje iz Izole prve po prvem delu prvenstva

Tags: , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: