torek, 7 aprila, 2020

Namizni tenis/Dekleta bodo odigrala 7. krog I. SNTL

Ta konec tedna najboljše namiznoteniške igralke, ki tekmujejo v domači ligi, bodo odigrale 7. kroga. Izmed petih dvobojev bo še posebej vroče v Zalogu, kjer domača Vesna gosti razigrane igralke Kajuh Slovana. Prav goste so realno nekoliko bližje zmagi, kajti Lara Opeka, Tjaša Novak in Enya Moltara igrajo zelo dobro. Kljub temu ne gre prezreti, da tudi Založanke imajo izkušeno Ivano Zero, ki je sposobna osvojiti vse tri točke. Če ji bo tod uspelo bo vse skupaj zelo dramatično, v nasprotnem pa se varovanke Špele Polončič s Kodeljevega lahko nadejajo novega para točk. Slednjega si bosta gotovo vpisale tudi aktuačlne državne prvakinje, ki na primorskem spopadu ne bi smele imeti večjih težav pri Letriki v Šempetru pri Gorici.

Bistveno težje bodo do novih točk pripadle aktualne državne podprvakinje, ljubljanske „železničarke“, ki tokrat gostijo ekipo Logatca. In čeprav so domačinke izrazite favoritinje, nikakor ne gre prezreti, da je Notranjka Nina Zupančič pred dnevi osvojila 2. odprti turnir RS, kar pomeni, da teoretično lahko osvoji vse tri svoje točke. Kljub temu je težko verjeti, da bi katera od njenih soigralk uspela premagati Tamaro Pavčnik ali pa katero izmed dvojčic, Zalo ali Niko Veronik. Na koroško – prekmurskem derbiju so v prednosti gostje iz Puconcev, a vsekakor bodo morale zaigrati boljše kot na zadnjih štirih tekmah, ko so utrpele tri poraze. Negotovo bo tudi na spopadu ekip z začelja, ki bo v Jesenicah. Ena izmed ekip, ki še nima niti ene točke bo tokrat osvojila prve v tem prvenstvu. In to bi morala biti domača, gorenjska ekipa, ki je vseeno nekoliko močnejša od Preserk.

Pari 7. kroga v I. SNTL, ženske (sobota, 16.11. ob 17,00): Fužinar Interdiskont – Kema Puconci, Vesna Zalog – Kajuh Slovan, Letrika – Aarrigoni Izola, Jesenice – Preserje, ŽNTK Ljubljana – Logatec.

Glede začetka tekmovanja v vseh treh moških namiznoteniških ligah pa kljub drugačnim pričakovanjem, po odpovedi NTK Kajuh Slovan, ni ničesar novega. Liga odbor, na čelu s predsednikom Sašom Lasanom, skuša najti najboljšo varianto po kateri bi odigrali ta jesenski del prvenstva. Klubi se odločajo o načinu igranja, nekako najbližje pa naj bi bil „turnirski sistem“, kjer naj bi na treh konec tedenskih turnirjih odigrali po tri prvenstvena kroga. Tukaj je sicer največji problem zasedenost športnih dvoran po državi, ki jih poleg namizno