„Padlo“ je kar 90 ščuk in šest smučev

Med 46 ribiči na 3. Spinn cupu na Blaguškem jezeru, slavil Bojan Zrinski

Na Blaguškem jezeru, kjer mimogrede nastaja čudovita turistična destinacija, je v organizaciji RD Radgona – Temeljna enota Videm, potekal sedaj že tradicionalni 3. Spinn cup v ribolovu. Kot nam je povedal predsednik omenjene temeljne enote, Danijel Horvat, je bilo to še eno nepozabno druženje, saj se je kljub „zimskem“ času na obalah Blaguškega jezera „zbralo kar 46 sodelujočih ribičev iz Slovenije in Hrvaške, med njimi tudi osemletnik iz Hrvaške, ki so skupaj ujeli reči in piši 90 ščuk in šest smučev – fenomenalno!“ kot je dodal Horvat, ki je vesel, da se je dogajanja udeležilo toliko ribičev in tudi drugih ljubiteljev ribolova, predvsem ribiških prijateljev iz dveh sosednjih držav, ki se pogosto srečujejo na ribolovnih tekmah, tako v Slovenijo, kot na Hrvaškem. Horvat je hkrati zahvalil vsem, ki so jim pomagali pripraviti enkratno ribiško druženje, in sicer so to: Mišel Zadravec – Murska Sobota, Very carpy baits Radenci, Trofeja Maribor, Som.si, Radenska d.o.o, Pekarna Fekonja – Plitvički Vrh in Franc Trstenjak za odlično kuhano vino.

Ker je šlo za tekmovanje, so morali razglasiti tudi ribiče, ki so imeli največ sreče, in na koncu se je izpostavilo, da so se na prva tri mesta uvrstili sami ribiči iz okolice Blaguškega jezera. Največjo ribo (ščuko dolgo 75 centimetrov) je sicer ujel Damjan Kurbus iz bližnjega Sovjaka, ki v skupni razvrstitvi ni bil v ospredju.

Rezultati: 1. Bojan Zrinski (Sovjak) 340 točk; 2. David Vesel (Lutverci) 322, 3. Božo Irgolič (Hrastje Mota) 281, 4. Karlo Belak (Samobor, Hrvaška) 253, 5. Ivan Hauptman (Ljubljana) 211, 6. Uroš Slekovec (Murščak) 209 itd. Vsem najboljšim so lepe pokale in praktična darila podelila predsednik in tajnik TE Videm, Danijel Horvat in Kristijan Hegler.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: