petek, 21 februarja, 2020

Rokomet/Trije porazi RK Arcont na uvodu nove sezone

Po proslavi visokega jubileja, 60-letnice obstoja in uspešnega delovanja, so rokometaši Arcont Radgone, kjer je v ospredju ustvarjanje dobrih mladih domačih igralcev, začeli novo prbenstvo v II. SRL. In nekako po pričakovanju, po treh krogih, Radgončani ostajajo na ničli. Doživeli so namreč poraze na dveh gostovanjih in eni domači tekmi. V prvi domači tekmi sezone 2019/20 je Arcont Radgona gostila Cerklje-Radovljico in izgubila s 25:31. Končni rezultat ne kaže prave slike, saj so bili Radgončani skozi celotno srečanje povsem enakovreden nasprotnik. Po začetnem otipavanju so Gorenjci počasi prevzemali pobudo in si do polčasa priigrali štiri zadetke prednosti (11:15). Gostje so zadeli tudi v prvem napadu v drugem delu, nato pa so sledile minute Radgončanov, ki so z delnim rezultatom 6:0 povedli. Ko je kazalo, da bomo do konca spremljali izenačeno srečanje pa so domačini naredili nekaj nepotrebnih prekrškov za izključitev. Gostje so številčno prednost igralca ali dveh z veseljem izkoriščali in si ponovno priigrali občutnejšo prednost ter se na koncu zasluženo veselili zmage.

Že pred tem, v 1. krogu nove sezone je Arcont Radgona gostovala v Hrpeljah in izgubila 27:21. Radgončani so tekmo odlično začeli in povedli 0:3. Domači so prvič izenačili v 15. minuti (6:6), ko so gostje imeli že tretjič igralca manj na igrišču. Do odmora so si nato Primorci priigrali dva zadetka prednosti (12:10). V nadaljevanju pa so gostje zaradi tretje izključitve najprej v 31. minuti ostali brez Denisa Gorjupa, v 42. minuti pa še brez Boštjana Šijanca. Ob tem je zaradi protestov rdeč karton prejel še trener Neno Potočnjak. Zadnjih 18 minut so tako morali igrati brez dveh pomembnih igralcev in trenerja. Kljub temu se niso predali in v 53. minuti zaostajali le 2 zadetka (23:21), a nato so jim pošle moči in domačini so tekmo zaključili z delnim rezultatom 4:0. O poteku srečanja veliko pove pogled na statistiko: 10 sedemmetrovk za domače in 3 za goste; 2 minuti izključitev za domače ter 16 minut za goste.

V 3. krogu so igralci Arcont Radgone na gostovanje v Sevnico odšli brez velikih pričakovanj. Že po prvih dveh krogih imajo namreč kar nekaj težav s poškodbami, tako da pri enem od favoritov za najvišja mesta upanja za presenečenje ni bilo. Kljub temu so Radgončani tekmo odlično začeli in po petih minutah vodili z 0:4. Domačini so se le zbrali in z delnim rezultatom 10:2 povedli za štiri zadetke (10:6). Gostje so ta zaostanek držali vse do 40. minute (20:16), nato pa je do izraza prišla daljša klop Sevničanov, ki so si do konca priigrali visoko prednost in se zasluženo veselili novih dveh točk.

Tags:

0 Comments

Leave a Comment

error: