ponedeljek, 6 aprila, 2020

Dekleta igrajo predzadnji krog I. SNTL

Medtem ko so se klubu očitno dokončno dogovorili, da se bo tekmovanje v vseh treh moških namiznoteniških ligah začelo šele v soboto, 14. decembra, torej na dan, ko bi se moral začeti že drugi del prvenstva, bodo dekleta odigrala že predzadnji, 8. krog tekmovanja v I. ženski SNTL. Vsekakor je dva kroga pred koncem prvega dela prvenstva v ospredju boj za 3. in 4. mesto, kjer se predvsem borijo ekipe Kajuh Slovan, Logatca in Vesne. Tokrat na sporedu sicer ne bo kakšnega izrazitega derbija, a kljub temu se nam obeta nekaj zanimivih dvobojev. To posebej velja za prekmursko – notranjski spopad v Puconcih, kjer so po zadnjih tekmah v prednosti gostje iz Logatca. Varovanke domačega trenerja Mirka Ungerja so v zadnjih petih krogih izgubile kar štiri dvoboje, presenetljivo tudi z novinkami v ligi, Korošicami in je očitno, da dekleta niso v formi. Po drugi strani so Notranjke v petih zadnjih tekmah dosegle štiri zmage in v prejšnjem krogu celo ogrozili prve favoritinje prvenstva, ljubljanske „železničarke“. Zato so goste izrazite favoritinje, ki v svojih vrstah imajo odlično Nino Zupančič, ki brez težav premaguje vse nasprotnice.

Dokaj negotovo bi moralo biti tudi na Koroškem kjer gostuje zaloška Vesna. Ljubljančanke so sicer favoritinje, a najbrž le na papirju, kar so Korošice potrdile tudi pred tednom dni, ko so ugnale prav tako papirnate favoritinje iz Puconcev. Na ostalih treh tekmah ne bi smelo biti nobenih presenečanj, kajti aktualne državne prvakinje in podprvakinje, igralke izolskega Arrigonija in ŽNTK Ljubljana bi morale imeti le nekoliko resnejši trening proti najslabšima ekipama v elitni druščini, Jesenicami in Preserju. Nekoliko več napora bodo morale uporabiti varovanke trenerke Špele Polončič, ki gostijo varovanke goriškega trenerja Miroslava Tokića. Gostje resda lahko osvojijo kakšno posamično igro, točke pa bodo zanesljiv ostale na Kodeljevem, kajti Lara Opeka, Tjaša Novak in Enya Moltara igrajo v vrhunski formi.

Pari 8. kroga v I. SNTL, ženske (sobota, 23.11. ob 10,00): Kema Puconci – Logatec, ob 10,30: Kajuh Slovan – Letrika, ob 17,00: Preserje – ŽNTK Ljubljana, Arrigoni Izola – Jesenice, Fužinar Interdiskont – Vesna Zalog.

Slika: Skromne Preserke bodo tudi po tem krogu ostale brez točk, saj so vodilne „železničarke“ premočne

Tags: , ,