Mariborčanom derbi vodilnih ekip, Krki novomeški obračun

Odigran 5. krog v 1. SNTL za moške in 14. krog v 1. SNTL za ženske

Po petem krogu 1. SNTL moški je brez poraza le še Maribor, ki je doma s 5:2 premagal do tega neporaženo Muto. Vroče je bilo tudi v novomeški dvorani Drgančevje, kjer je domača Krka v mestnem derbiju s 5:3 premagala ŠD SU. Do tretje zmage v letošnji sezoni sta prišli tudi ekipi Keme I in Savinje. Pucončani so doma s 5:1 premagali Mengeš I, Savinjčani pa so bili v gosteh s 5:0 boljši od druge mengeške ekipe Cornilleau Mengeš II. Tekma med Arrigonijem in Inter Diskontom bo na sporedu 19. februarja.

Kar pet dvobojev se je na derbiju do tega kroga neporaženih ekip končalo šele v petem nizu, tri od njih so dobili Mariborčani, tudi zadnjega petega, ko je Gregor Komac s 3:2 premagal Danila Piljaka. Pred tem je dvakrat do minimalne zmage za domačo ekipo prišel Matevž Črepnjak, v gostujoči ekipi sta po enkrat do nje prišla Bojan Pavič in Matic Slodej. V domači ekipi so imeli še razpoloženega Tomaža Roudija, ki je brez izgubljenega niza premagal Piljaka, medtem ko je Paviču oddal niz, to pa je tudi prineslo še peto letošnjo zmago mariborski ekipi, ki je zdaj sama na vrhu prvenstvene lestvice.

Triurni maraton so gledalci videli tudi na prvem novomeškem obračunu med Krko in ŠD SU-jem. Gostje so v svojih vrstah sicer imeli Uroša Slatinška, ki je še pred nekaj leti s Krko osvajal naslove ekipnih državnih prvakov, zdaj pa vodi ŠD SU, za katerega je prinesel vse tri zmage. Vendar to ni bilo dovolj za končni uspeh, kajti v domači ekipi sta po dvakrat zmagala Lorencio Lupulescu in Tilen Novak, eno, v uvodnem dvoboju proti Jožku Omerzelu, pa tudi Neven Krković.

Pucončani proti Mengšanom niso imeli večjih težav, da so vknjižili novi par točk. Gostje so do edine zmage prišli po zaslugi Klemna Jazbiča, v domači ekipi sta po dvakrat zmagala Tomaž Pelcar in Damjan Zelko, eno je dodal še Luka Norčič. Praznih rok je v domači dvorani ostala tudi druga mengeška ekipa, ki je bila dvakrat blizu vsaj častni zmagi, a sta Tim Pavli in Aljaž Frelih v petem nizu morala priznati premoč Patriku Roscu. Do dveh zmag za Savinjčane je prišel še Jaka Golavšek, eno je prispeval Jure Slatinšek.

Tekma med Izolčani in Ravenčani bo zaradi nastopa slovenske mladinske reprezentance na odprtem prvenstvu Češke v sredo, 19. februarja.

Izidi petega kroga 1. SNTL moški

Maribor – Xiom Muta 5:2, Krka – ŠD SU 5:1, Kema I – Mengeš I 5:1, Cornilleau Mengeš II – Savinja I 0:5, Arrigoni – Inter Diskont preloženo na 19. februar.

Vrstni red: 1. Maribor 10 (25:8), 2. Muta 8 (22:14), 4. Kema I 6 (23:14), 4. Inter Diskont 6 (17:11) – tekma manj, 5. Krka 6 (20:18), 6. Savinja I 6 (19:17), 7. ŠD SU 2 (16:23), 8. Arrigoni 2 (10:19) – tekma manj, 8. Mengeš I 2 (12:22), 10. Cornilleau Mengeš II 0 (7:25).

Pričakovane zmage favoritinj

Že v ponedeljek je Kajuh Slovan v 14. krogu 1. SNTL ženske v gosteh premagal Kemo s 5:2. V gosteh je danes v Preserju s 5:1 prišla tudi Vesna, medtem ko je bil Logatec doma s 5:1 boljši od Letrike, Ljubljana pa prav tako doma z istim izidom od Jeseničank. Arrigoni in Inter Diskont bosta svoj dvoboj odigrala 19. februarja.

Zaradi nastopa slovenske reprezentance na mladinskem odprtem prvenstvu Češke v Hodoninu je Kajuh Slovan v Puconcih gostoval že v ponedeljek, medtem ko bodo Izolčanke in Ravenčanke iz istega razloga med sabo igrale šele v sredo. Na krilih Lare Opeke, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, so slavile Kodeljevčanke, saj sta bili po enkrat uspešni tudi Tjaša Novak in Enya Moltara. V domači je dve zmagi vpisala Staša Matis.

V gosteh je zmagala tudi Vesna, ki proti Preserjankam ni imela težjega dela. Za domačo ekipo je bila uspešna Polona Letnar, v gostujoči, ki je igrala brez Ivane Zere, pa sta po dvakrat zmagali Anina Selak in Špela Trelec. Dvomov o zmagovalkah ni bilo niti v Logatcu, kjer sta Nina Zupančič in Katja Gutnik zmagali po dvakrat, do ene zmage je prišla Kaja Okorn, v gostujoči ekipi je bila uspešna Tina Mozetič. Čeprav je Barbara Jančič po zmagi nad Nežo Breskvar izid v zmagah izenačila na 1:1, v dvorani na Galjevici ni prišlo do presenečenja, kajti Nika Veronik in Tamara Pavčnik sta dobili oba svoja dvoboja, enkrat je zmagala tudi Zala Veronik.

Izidi 14. kroga 1. SNTL ženske:

Kema- Kajuh Slovan 2:5, Preserje – Vesna 1:5, Logatec – Letrika 5:1, Ljubljana – Jesenice 5:1, Arrigoni – Inter Diskont preloženo na 19. februar.

Vrstni red: 1. Ljubljana 26 (68:19), 2. Arrigoni 24 (64:19) – tekma manj, 3. Kajuh Slovan 20 (56:37), 4. Vesna 18 (58:36), 5. Logatec 16 (55:44), 6. Kema 12 (41:46), 7. Inter Diskont 10 (38:45) – tekma manj, 8. Letrika 10 (33:51), 9. Jesenice 2 (15:68), 10. Preserje 0 (6:70).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: