Lara Opeka in Enya Moltara namučile državne prvakinje!

Namizni tenis/Dekleta odirala že 4. krog I. SNTL

Čeprav je na kar treh tekmah 4. kroga v I. SNTL za ženske bilo dramatično, se v elitni druščini slovenskega ženskega ping ponga ni zgodilo nič pretresljivega. Še najbolj izenačeno je bilo v Izoli, kjer je Kajuh Slovan nudil močen odpor aktualnim državnim prvakinjam, ki so na koncu po zaslugi odlične Jane Ludvik slavile s 5:3. Nekoliko bolj tesno od pričakovanega je bilo tudi v Ljubljani, kjer so finalistke minulega play offa prepustile dve igri goriški Letriki, Enako je ekipa Logatca nekoliko lažje od pričakovanj slavila proti zaloški vesni, v Puconcih in Preserju pa je bilo gladkih 5:0 oziroma 0:5. Kot rečeno, najbolj dramatično je bilo v Izoli, kajti čeprav je ekipa Kajuh Slovana nastopila brez Tjaše Novak, so varovanke Špele Polončič močno ogrozile favorizirane Izolčanke. Slednje so se morale pošteno potruditi, da so strle odpor Ljubljančank. Že v prvem dvoboju je 12-letna Enya Moltara tesno premagala Urško Čokelj, nato pa sta Lea Paulin z dvema zmagama in Jana Ludvik z eno, slednja je s 3:2 premagala Laro Opeko, domačinkam prinesli mirnejše nadaljevanje. Najboljša gostujoča igralka, Opeka, je z zmago proti Paulinovi, še vrnila nekaj upanja gostjam s Kodeljevega, toda izkušena Ludvikova je s svojo tretjo posamično zmago preprečila morebitno presenečenje.

Aktualne podprvakinje ljubljanske „železničarke“ so dvoboj z Letriko začele brez Tamare Pavčnik, kar so igralke iz Vrtojbe izkoristile in preko Lare Kompare povedle, toda sestri Zala in Nika Veronik nista dovolili nobenega presenečenja. Gostjam je sicer eno zmago še priborila Sara Tokić, ki je bila boljša od Neže Breskvar. Bolj izenačeno je bilo v Logatcu, kjer Ivana Zera ni bila dovolj, da bi Založanke domov odšle z dvema točkama. Zera je v medsebojnem dvoboju s 3:2 ugnala Nino Zupančič, sicer najboljšo domačo igralko, toda Katja Gutnik z dvema ter Kaja Okorn z eno, dvakrat je bila uspešna tudi Zupančičeva, je bilo dovolj za drugo letošnjo zmago logaške ekipe.

Še tretjič v letošnji sezoni pa so slavile Pucončanke, ki niso imele večjih težav z Jeseničankami, ki so do svojega edinega osvojenega niza prišle po zaslugi Mojce Smolej. V domači ekipi, kjer ni nastopila prva igralka Staša Matis, sta po dveh zmagi zabeležili Nuša Vogrinčič in Ana Kovačec, eno pa Blažka Harkai. Podoben razplet je bil tudi v Preserju, le s to razliko, da so domačinke gostjam z Raven na Koroškem vendarle nudile nekaj večji odpor. Predvsem to velja za Polono Letnar, ki je proti Lei Kadiš osvojila dva niza, v dvoboju s Polono Horvat pa enega, od tega je Ravenčanka dva niza dobila na razliko. Do enega niza je proti Urški Večko prišla tudi Ana Bartolovič, sicer pa se je pri gostjah z dvema zanesljivima zmagama najbolj izkazala Nuša Kadiš.

Izidi 4. kroga v I. SNTL, ženske:

Kema Puconci – Jesenice 5:0 (Vogrinčič – Smolej 3:1, Kovačec – Polajžer 3:0, Harkai – Bolte 3:0, Kovačec – Smolej 3:0, Vogrinčič – Bolte 3:0).

ŽNTK Ljubljana – Letrika 5:2 (Breskvar – Kompara 1:3, N. Veronik – Cerkvenič 3:1, Z. Veronik – Tokić 3:0, N. Veronik – Kompara 3:0, Breskvar – Tokić 1:3, Z. Veronik – Cerkvenič 3:0, N. Veronik – Tokić 3:0).

Logatec – Vesna Zalog 5:2 (Okorn – Zera 0:3, Zupančič – Supanič 3:0, Gutnik – Trelec 3:0, Zupančič – Zera 2:3, Okorn – Trelec 3:2, Gutnik – Supanič 3:1, Zupančič – Trelec 3:1).

Preserje – Fužinar Interdiskont 0:5 (Bartolovič – Večko 1:3, Letnar – Horvat 1:3, Karlek – N. Kadiš 1:3, Letnar – L. Kadiš 2:3, Bartolovič – N. Kadiš 0:3).

Arrigoni Izola – Kahuh Slovan 5:3 (Čokelj – Moltara 2:3, Paulin – Benčina 3:0, Ludvik – Opeka 3:0, Paulin – Moltara 3:0, Čokelj – Opeka 0:3, Ludvik – Benčina 3:0, Paulin – Opeka 1:3, Ludvik – Moltara 3:0).

Vrstni red: 1. Arrigoni Izola 8 (20:3), 2. ŽNTK Ljubljana 8 (20:5), 3. Kema Puconci 6 (15:5), 4. Vesna Zalog 4 (15:11), 5. Kajuh Slovan 4 (13:14), 6. Fužinar Interdiskont 4 (12:11), 7. Logatec 4 (14:14), 8. Letrika 2 (8:16), 9. Jesenice 0 (2:20), 10. Preserje 0 (0:20).

Foto: Če bi Lara Opeka premagala še Jano Ludvik…v Izoli bi lahko prišlo do presenečanja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: