Skip to content

Konec slovenskih nastopov v Laškem za ta teden

Na prvem od dveh turnirjev WTT Slovenia Hub presented by I feel Slovenia v Laškem pred zadnjima dvema dnevoma med nastopajočimi ni več slovenskih igralcev. Kot zadnja sta se v posamični konkurenci poslovila Ana Tofant in Deni Kožul, ki sta se prebila v 2. krog glavnega turnirja. Pred tem sta izpadli tudi Katarina Stražar in Lea Paulin med ženskimi dvojicami.

Tako Ana Tofant kot Deni Kožul sta se poslovila po porazih s kitajskima igralcema. Tofantovo, ki v zadnjih letih namizni tenis igra tudi na tujem, je s 3:1 (7, -8, 5, 9) izločila izkušena 32-letna Kanadčanka kitajskih korenin Mo Zhang, medtem ko Deni Kožul ni našel proti orožja za drugega nosilca v Laškem in 11. igralca sveta, Lianga Jingkuna, ki je zmagal s 3:0 (5, 7, 9). Že dopoldan sta nastop med ženskimi dvojicami zaključili Katarina Stražar in Lea Paulin, ki sta proti sestrama Melanie in Adriani Diaz iz Portorika izgubili z 0:3 (-8, -10, 5).

Prva sta stopila v areno dvorane Tri Lilije Kožul in Liang. Hitro je bilo videti, da je Kitajec dobro preučil igro nasprotnika, predvsem pa ničesar ni prepuščal naključjem. Zavedal se je, da je Kožul včeraj nadigral Japonca Jina, za nameček pa je bilo zelo pomembno opozorilo še izpad prvega nosilca, rojaka Liuna z Angležem Paulom Drinkhallom. Uvodni niz se je končal na 5, preostala dva na 7 in 9 in občutek je bil, da če bi se vse skupaj nadaljevalo, bi bil Kožul vse bliže nasprotniku, ki ga je pred leti že premagal Darko Jorgić. Toda po zdajšnjih pravilih, ki veljajo na turnirjih WTT, se na štiri nize igrata le polfinale in finale.

»Kar dolgo že nisem igral s kitajskim nasprotnikom in me je njegova guma kar malo presenetila. Res je škoda, da nisem izkoristil predvsem predstave v tretjem nizu, ko se mi je zdelo, da sem že blizu. Ampak tokrat ni šlo, sem pa prepričan, da je to pomembna izkušnja za nove izzive. Prav iz porazov se največ naučiš. In zdaj se bom na kitajske nasprotnike lahko še bolje pripravil,« je povedal Deni Kožul, ki bo naslednji teden v Laškem moral igrati tudi kvalifikacije, saj bodo prireditelji povabilo lahko predali le dvema domačima igralcema. In to bosta Darko Jorgić in Bojan Tokić.

Ana Tofant je navdušila že v četrtkovem večeru po zmagi s Čilenko Paulino Vego. Tokrat je še enkrat imela pred sabo več kot deset let starejšo in izkušenejšo nasprotnico, ki je v primerjavi z Južnoameričanko še nekaj mest višje na svetovni lestvici. Mo Zhang iz Kanade, ki se je namiznega tenisa seveda učila na Kitajskem, je bila ves čas povsem osredotočena na svojo igro. Tofantova je imela nekaj odličnih potez v drugem nizu, ki ga je tudi odločila v svojo korist. V uvodnem krogu Zhangova ni oddala nobenega niza, tokrat pač in to je v porazu lahko tudi uteha za članico Mengša, ki je v zadnjem letu ali dveh vidno dvignila raven svoje igre.

»Mogoče s tribune to ni tako delovalo, ampak nasprotnica je imela zelo zahtevne žoge. Težko je narediti prvi prehod, in če v tem uspeš, sledi prava bomba. Lovila sem se in v drugem nizu ujela svoj ritem in to je bil moji skriti cilj v tem dvoboju. Nedvomno sem lahko z 2. krogom več kot zadovoljna, zdaj čakam nov žreb in vedno je možno vse,« je povedala Ana Tofant z obilo pričakovanji pred novim domačim izzivom.

Drugi dan glavnega turnirja je v Laškem postregel tudi z dvema presenečenjema. Prvega nosilca, Kitajca Lin Gaoyuana, ki je v četrtek v prvem krogu premagal Bojana Tokića, je s 3:1 premagal Anglež Paul Drinkhall, ki je bil v prvem krogu boljši od Petra Hribarja. Med ženskami pa se je skorajda brez odpora v 2. krogu poslovila druga postavljena igralka, Portoričanka Adriana Diaz, ki je z zgolj devetimi osvojenimi točkami izpadla s Singapurko Zeng Jian.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: