Kajuhovke na krilih Lare in Tjaše premočne za Prekmurke

Namizni tenis/Odigran 5. krog v I. SNTL, ženske

Nadaljevanje tekmovanja v 1. SNTL za ženske ni prineslo nobenih sprememb, ko gre za sam vrh prvenstvene razpredelnice, kajti aktualne državne prvakinje, Izolčanke in podprvakinje, Ljubljančanke, so razred zase v našem ženskem ping pongu, kar potrjuje tudi lestvica. Veseli pa dejstvo, da imamo vsaj še štiri ekipe, ki se lahko borijo za play off. Prav zaradi tega je prvenstvo nekoliko bolj zanimivo. V 5. krogu je sicer bil v ospredju derbi v ljubljanski dvorani na Kodeljevem, kjer je pri ekipi Kajuh Slovana gostovala do tega kroga tretjeuvrščena ekipa državnega prvenstva, Kema. Gostje iz Puconcev so dvoboj sicer začele z zmago Ane Kovačec nad mlado Enyo Moltaro, toda Lara Opeka z dvema zmagama in Tjaša Novak z eno sta domačinke popeljali do vodstva s 3:1. Gostje je v igro vrnila Staša Matis, toda Novakova in Opeka sta domači ekipi zagotovili dve točki, s katerima so ostale v boju za končnico. Tudi Prekmurke so zraven.

Do pomembne zmage v boju za končnico so v Šempetru pri Gorici prišle tudi Logatčanke, ki so svojo junakinjo imele v Nini Zupančič. Slednja je dobila vse tri dvoboje, po eno zmago sta vpisali Katja Gutnik in Kaja Okorn. Obe sta svoji nasprotnici premagali s 3:2, v domači ekipi je z dvema zmagama navdušila Sara Tokić, 13-letna nečakinja našega olimpijca Bojana Tokića. Na Ravnah na Koroškem se je dvoboj začel z zmago Lee Kadiš proti Urški Čokelj, zato pa je bilo nadaljevanje popolnoma v znamenju aktualnih državnih prvakinj, ki so domačinkam prepustile le še niz. Po dve zmagi sta vpisali Jana Ludvik in Lea Paulin, eno pa je dodala še Urška Čokelj. Vlogo favoritinj je opravičila tudi Ljubljana, ki je na Jesenicah oddala le en niz. Do njega je prišla Barbara Jančič v uvodnem dvoboju s Tamaro Pavčnik, ki je bila boljša tudi od Nuše Bolte, do dveh zmag je prišla še Zala Veronik, enkrat pa je slavila njena sestra dvojčica Nika. Varovanke zaloškega trenerja Bojana Paviča pa so po pričakovanju premagale Preserje, ki še vedno ostaja brez ene sam osvojene igre.

Prvenstvo se sicer nadaljuje konec tedna tedna, ko bo marsikje po državi veliko prireditev povezanih s sv. Martinom, in za pričakovati je, da se bodo dekletom končno pridružili tudi fantje v vseh treh državnih ligah.

Rezultati 5. kroga v I. SNTL, ženske:

Kajuh Slovan – Kema Puconci 5:2 (Moltara – Kovačec 1:3, Opeka – Harkai 3:0, Novak – Matis 3:2, Opeka – Kovačec 3:2, Moltara – Matis 1:3, Novak – Vogrinčič 3:0, Opeka – Matis 3:2).

Fužinar Interdiskont – Arrigoni Izola 1:5 (L. Kadiš – Čokelj 3:1, N. Kadiš – Ludvik 0:3, Horvat – Paulin 0:3, N. Kadiš – Čokelj 0:3, Večko – Paulin 0:3, Horvat – Ludvik 1:3)..

Letrika – Logatec 2:5 (Mozetič – Gutnik 2:3, Tokić – Okorn 3:0, Kompara – Zupančič 0:3, Tokić – Gutnik 3:1, Cerkvenič – Zupančič 0:3, Kompara – Okorn 2:3, Tokić – Zupančič 0:3).

Jesenice – ŽNTK Ljubljana 0:5 (Jančič – Pavčnik 1:3, Bolte – N. Veronik 0:3, Smolej – Z. Veronik 0:3, Bolte – Pavčnik 0:3, Jančič – Z. Veronik 0:3).

Vesna Zalog – Preserje 5:0 (Zera – Letnar 3:0, Supančič – Kete 3:1, Selak – Bartolovič 3:0, Supanič – Letnar 3:2, Trelec – Bartolovič 3:0).

Vrstni red: 1. Arrigoni Izola 10 (25:4), 2. ŽNTK Ljubljana 10 (25:5). 3. Vesna Zalog 6 (20.11.), 4. Kema Puconci 6 (17:10.), 5. Logatec 6 (19:16), 6. Kajuh Slovan 6 (18:16), 7. Fužinar Interdiskont 4 (13:16), 8. Letrika 2 (10:21), 9. Jesenice 0 (2:25), 10. Preserje 0 (0:25).

Lara Opeka je s tremi točkami najbolj zaslužna za zmago Kajuh Slovana proti Kemi Puconci.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: