Kajuhovke brez težav z Vesno, Železničarke težko z Notranjkami

Dekleta odigrala 7. krog v I. SNTL

Sedmi krog 1. SNTL za ženske je postregel s kar nekdaj zanimivimi dvoboji, kjer se je zgodilo le eno presenečanje, lahko pa bi se še tri končala drugače. Ljubljanski obračun med zaloško Vesno in Kajuh Slovanom je pripadel „gostjam“ s Kodeljevega, ki so po rezultatu lažje od pričakovanja slavile kar 5:2. Najbolj negotovo in dramatično je bilo na tekmi, kjer je ŽNTK Ljubljana, na domačih mizicah, po hudem boju ugnala Logatec s 5:4. Posebej presenetljivo je zmaga Korošic na spopadu s Prekmurkami, na primorskem spopadu pa so Izolčanke pričakovano slavile v Šempetru pri Gorici proti domači Letriki. V dvoboju dveh ekip, ki do zdaj še nista okusili slasti zmage, so bile bolj uspešne Jeseničanke, ki so tesno zmagale.

Ljubljanski derbi je bolje začela domača ekipa, ki je zaslugi Špele Trelec in Ivane Zere dobila uvodna dvoboja, v nadaljevanju pa je bilo vse v znamenju varovank Špele Polončič. Odlično je igrala Lara Opeka, ki je h končnemu zmagoslavju svoje ekipe prispevala tri zmage, po enkrat pa sta bili uspešni Enya Moltara in Tjaša Novak. Še bolj negotovo je bilo na Galjevici, kjer je bila nepremagljiva Nina Zupančič, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, vendar to ni bilo dovolj, da bi se Logatčanke veselile dveh točk. Do ene zmage je prišla le še Katja Gutnik, medtem ko sta v domači ekipi po dvakrat zmagali sestri Zala in Nika Veronik, slednja je v odločilnem dvoboju s 3:0 premagala Kajo Okorn, do ene zmage pa je prišla še Tamara Pavčnik.

Na koroško – prekmurskem spopadu je bila junakinja dvoboja domačinka Nuša Kadiš, ki je tudi dobila vse tri svoje posamične dvoboje, na veselje domače ekipe pa je bila dvakrat uspešna še Lea Kadiš, kar je bilo dovolj za tretjo zmago nekdanjih večkratnih državnih prvakinj, ki so se letos po nekaj letih vrnile v prvo ligo. V gostujoči zasedbi so po enkrat zmagale Ana Kovačec, Blažka Harkai in Staša Matis. Aktualne državne prvakinje Izolčanke, ki so v zaostali tekmi za domačimi mizicami, presenetljivo klonile proti zaloški Vesni, so tokrat gostovale v Šempetru pri Gorici in po pričakovanjih vknjižile novo zmago. Tina Mozetič je sicer presenetila Leo Paulin, ki je v nadaljevanju dvoboja premagala Laro Komparo, po dvakrat pa sta za Arrigoni zmagali Urška Čokelj in Jana Ludvik. V dvoboju dveh ekip, ki sta bili po šestih krogih še brez točk, so slavile domačinke, čeprav se je v gostujoči zasedbi s tremi posamičnimi zmagami izkazala Polona Letnar. A so bile to edine zmage za Preserje, kajti Nuša Bolte in Mojca Smolej sta zmagali po dvakrat, enkrat pa je bila uspešna še Barbara Jančič.

Rezultati 7. kroga v 1. SNTL ženske:

Fužinar Interdiskont – Kema Puconci 5:3 (Horvat – Kovačec 2:3, N. Kadiš – Harkai 3:0, L. Kadiš – Matis 3:2, N. Kadiš – Kovačec 3:0, Horvat – Matis 1:3, L. Kadiš – Harkai 2:3, N. Kadiš – Matis 3:2, L. Kadiš – Kovačec 3:2).

Vesna Zalog – Kajuh Slovan 2:5 (Trelec – Novak 3:0, Zera – Moltara 3:0, Supanič – Opeka 1:3, Zera – Novak 2:3, Trelec – Opeka 1:3, Supanič – Moltara 2:3, Zera – Opeka 0:3).

Letrika – Arrigoni Izola 1:5 (Tokić – Čokelj 1:3, Mozetič – Paulin 3:2, Kompara – Ludvik 0:3, Mozetič – Čokelj 2:3, Cerkvenič – Ludvik 0:3, Kompara – Paulin 1:3).

Jesenice – Preserje 5:3 (Jančič – Bartolovič 3:0, Bolte – Kete 3:2, Smolej – Letnar 0:3, Bolte – Bartolovič 3:0, Jančič – Letnar 1:3, Smolej – Kete 3:0, Bolte – Letnar 2:3, Smolej – Bartolovič 3:0).

ŽNTK Ljubljana – Logatec 5:4 (N. Veronik – Gutnik 3:2, Pavčnik – Okorn 3:0, Z. Veronik – Zupančič 1:3, Pavčnik – Gutnik 1:3, N. Veronik – Zupančič 0:3, Z. Veronik – Okorn 3:0, Pavčnik – Zupančič 1:3, Z. Veronik – Gutnik 3:0, N. Veronik – Okorn 3:0).

Vrstni red: 1. ŽNTK Ljubljana 14 (35:10), 2. Arrigoni Izola 12 (34:10), 3. Kajuh Slovan 10 (28:20), 4. Vesna 8 (27:20), 5. Logatec 8 (28:22), 6. Kema Puconci 6 (21:20), 7. Fužinar Interdiskont 6 (20:24), 8. Letrika 4 (16:27), 9. Jesenice 2 (8:33), 10. Preserje 0 (4:35).

Lara Opeka je Kajuhovkam prinesla že 15 točk, tokrat proti Vesni znova kar tri

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: