Skip to content

Igralke Kajuh Slovana slavile na Notranjskem!

Namizni tenis/Dekleta odigrala 2. krog DP

Štirje dvoboji 2. kroga 1. SNTL za ženske je bilo končano po bolj ali manj pričakovanih in gladkih visokih zmagah favoritinj, le na derbiju v Logatcu so proti domačinkam tesno 5:4 slavile igralke Kajuh Slovan. Odločilno zmago za ekipo s Kodeljevega je priigrala Enya Moltara. Varovanke Špele Polončič, ki so v prvem krogu v ljubljanskem derbiju morale priznati premoč aktualnim slovenskim podprvakinjam, so v Logatcu po dveh zmagah Lare Opeke in Tjaše Novak trikrat vodile, vendar sta Katja Gutnik in Nina Zupančič, ki je dobila vse tri svoje dvoboje, domačo ekipo popeljali do vodstva s 4:3. Toda Tjaša Novak je v maratonskem dvoboju s 3:2, zadnji niz se je končal na razliko, ugnala Katjo Gutnik, v odločilnem dvoboju pa je 12-letna Enya Moltara gladko 3:0 premagala Kajo Okorn. In to je bilo dovolj za prvi par točk, Ljubljančank, Notranjke pa še ostajajo brez osvojene točke.

Aktualne državne prvakinje iz Izole so v Preserju do zmage prišle že po eni uri, v njej pa domači ekipi niso prepustile niti niza. Po dvakrat sta zmagali Lea Paulin in Jana Ludvik, eno zmago pa je vpisala Urška Čokelj. Tudi Založanke na Jesenicah niso imele večjih težav, da so vpisale svojo drugo letošnjo zmago. Zanjo so bile zaslužne Špela Trelec z dvema zmagama, po enkrat pa so do nje prišle Tjaša Supanič, Ivana Zera, ki je v dvoboju s Tamaro Polajžer tekmici prepustila le sedem točk ter Anina Selak. Ravenčanke, ki so vrnitev na prvoligaško sceno v prvem krogu proslavile z zmago prosti Jeseničankam, so bile v Ljubljani brez pravih možnosti za zmago. Četa trenerja Boruta Verna ni ničesar prepustila naključju, do dveh zmag sta prišli sestri dvojčici Nika in Zala Veronik, sicer dekleta s Koroške, do ene je prišla še Tamara Pavčnik. Brez izgubljenega dvoboja je po dveh odigranih krogih tudi še Kema Puconci, ki je tokrat ugnala Letriko. V prvih treh dvobojih so Lara Kompara, Sara Tokić in Tina Mozetič osvojile po en niz, še zlasti blizu končnemu uspehu sta bili Kompara in Tokić, na koncu pa so Staša Matis, Blažka Harkai, Ana Kovačič in Nuša Vogrinčič stvari le postavile na svoje mesto. Tako so Prekmurke osvojile še drugi par točk, varovanke trenerja Miroslava Tokića pa ostajajo na ničli.

Rezultati 2. kroga v I. SNTL, ženske:

Kema Puconci – Letrika 5:0 (Harkai – Kompara 3:1, Matis – Tokić 3:1, Kovačec – Mozetič 3:1, Matis – Kompara 3:0, Vogrinčič – Mozetič 3:0).

Jesenice – Vesna Zalog 0:5, Jančič – Trelec 1:3, Smolej – Supanič 1:3, Polajžer – Zera 0:3, Smolej – Trelec 0:3, Jančič – Selak 0:3).

ŽNTK Ljubljana – Fužinar Interdiskont 5:0 (N. Veronik – Horvat 3:1, Z. Veronik – L. Kadiš 3:0, Pavčnik – N. Kadiš 3:0, Z. Veronik – Večko 3:0, N. Veronik – N. Kadiš 3:0).

Logatec – Kajuh Slovan 4:5 (Okorn – Novak 0:3, Zupančič – Moltara 3:0, Gutnik – Opeka 0:3, Zupančič – Novak 3:1, Okorn – Opeka 0:3, Gutnik – Moltara 3:2, Zupančič – Opeka 3:2, Gutnik – Novak 2:3, Okorn – Moltara 0:3).

Preserje – Arrigoni Izola 0:5 (Bartolovič – Paulin 0:3, Kete – Čokelj 0:3, Letnar – Ludvik 0:3, Kete – Paulin 0:3, Bartolovič – Ludvik 0:3).

Vrstni red: 1. Arrigoni Izola, 2. Kema Puconci, 3. ŽNTK Ljubljana, 4. Vesna Zalog, vsi po 4, 5. Fužinar Interdiskont, 6. Kajuh Slovan, po 2, 7. Logatec, 8. Letrika, 9. Jesenice, 10. Preserje, vsi brez točk.

O.B.

V derbiju kroga so Kajuhovke tesno, a zasluženo slavile v Logatcu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: