petek, 21 februarja, 2020

Namizni tenis/Odigran 3. krog tekmovanja v I. SNTL za ženske

Že po treh odigranih krogih v I. SNTL za ženske, je več kot jasno, da sta za naslov prvakinj v igri ponovno le dve ekipi, aktualne državne prvakinje in podprvakinje, iz Izole oziroma Ljubljane. Samo Arrigoni Izola in ŽNTK Ljubljana sta namreč s po tremi zmagami, vse ostale ekipe pa so že utrpele vsaj en poraz. Derbi 3. kroga je nedvomno bil v Zalogu, kjer so se morale varovanke ljubljanskega trenerja Boruta Verna krepko potruditi, da so zlomile odpor domače ekipe, v kateri je po pričakovanju blestela izkušena Ivana Zera. Že v svojem prvem dvoboju je najavila odlično dnevno formo, saj Tamari Pavčnik v sicer izenačenem obračunu ni prepustila niti niza, od tega sta se dva končala na razliko. V nadaljevanju je bila boljša tudi od sester dvojčic Nike in Zale Veronik, obe pa je premagala nekoliko težje, s po 3:2. Sestri Veronik sta svoji ekipi priborili po dveh zmagi, enkrat je bila uspešna tudi Tamara Pavčnik, izredno dramatičen pa je bil osmi dvoboj, v katerem je Nika Veronik šele po hudem boju ugnala Špelo Trelec s 3:2.

Aktualne državne prvakinje, igralke Arrigonija, so pred domačimi navijači v Izoli, tudi proti Kemi, do tega kroga prav tako neporaženi ekipi, zaigrale na vso moč in Prekmurkam niso dovolile nobenega presenečenja. Še več, Lea Paulin in Urška Čokelj s po dvema zmagama in Jana Ludvik z eno, so Pucončankam prepustile le niz, ki ga je priborila Staša Matis, medtem ko so Nuša Vogrinčič, Ana Kovačec in Blažka Harkai izgubile z 0:3. Z maksimalnim izidom je do druge zmage v sezoni prišla tudi ekipa Kajuh Slovana, ki proti zadnjeuvrščenemu Preserju ni imel težjega dela. Po dvakrat sta slavili Enya Moltara in Lara Opeka, eno zmago pa je dodala Tjaša Novak. Za gostje je do edinega niza prišla Polona Letnar. Nekoliko bolj napeto je bilo na Ravnah, kjer je bila junakinja dvoboja Nina Zupančič s tremi zmagami, dvakrat je bila za Logatčanke, za katere je bila to prva zmaga v sezoni, uspešna še Katja Gutnik, v domači ekipi pa sta slavili Nuša Kadiš in Polona Horvat, ki sta ugnali tretjo notranjsko igralko Kajo Okorn. Do prvega para točk je prišla tudi goriška Letrika, ki je z dvema zmagama Eve Cerkvenič in Tine Mozetič ter z eno Sare Tokić strla odpor Jeseničank. Za gostje iz Jesenic je bila proti Lari Kompari uspešna Nuša Bolte, a Gorenjke pb Preserkah edine še nimajo nobene točke.

Ko gre za I. SNTL (oziroma vse ligo), za moške, zanekrat ni nič novega in prvenstvo naj bi se pričelo šele po 49. skupščini NTZS, ki je sklicana za 4. november.

Rezultati 3. kroga v I. SNTL, ženske:

Arrigoni Izola – Kema Puconci 5:0 (Čokelj – Matis 3:1, Paulin – Vogrinčič 3:0, Ludvik – Kovačec 3:0, Paulin – Matis 3:0, Čokelj – Harkai 3:0).

Kajuh Slovan – Preserje 5:0 (Moltara – Kete 3:0, Opeka – Letnar 3:1, Novak – Bartolovič 3:0, Opeka – Kete 3:0, Moltara – Bartolovič 3:0).

Fužinar Interdiskont – Logatec 2:5 (L. Kadiš – Gutnik 1:2, N. Kadiš – Okorn 3:2, Horvat – Zupančič 0:3, N. Kadiš – Gutnik 2:3, L. Kadiš – Zupančič 1:3, Horvat – Okorn 3:2, N. Kadiš – Zupančič 0:3).

Vesna Zalog – ŽNTK Ljubljana 3:5 (Supanič – N. Veronik 1:3, Zera – Pavčnik 3:0, Trelec – Z. Veronik 1:3, Zera – N. Veronik 3:2, Supanič – Z. Veronik 0:3, Trelec – Pavčnik 0:3, Zera – Z. Veronik 3:2, Trelec – N. Veronik 2:3).

Letrika – Jesenice 5:1 (Tokić – Jančič 3:0, Mozetič – Smolej 3:2, Cerkvenčič – Bolte 3:1, Mozetič – Jenčič 3:0, Kompara – Bolte 0:3, Cerkvenčič – Smolej 3:2).

Vrstni red: 1. Arrigoni Izola 6, 2. ŽNTK Ljubljana 6, 3. Vesna Zalog 4, 4. Kema Puconci 4, 5. Kajuh Slovan 4, 6. Logatec 2, 7. Fužinar Interdiskont 2, 8. Letrika 2, 9. Jesenice 0, 10. Preserje 0.

Rezultati 1. kroga v II. SNTL, ženske: Sobota – Savinja 1:5, Cirkovce – PPK Rakek 5:1, Sobota – PPK Rakek 5:2, Cirkovce – Savinja 5:2.

Vrstni red: 1. Cirkovce 4, 2. Savinja 2, 3. Sobota 2, 4. PPK Rakek 0.

O.B.

Državne prvakinje v Izoli „pohodile“ tudi solidne Prekmurke

Tags: , ,

0 Comments

Leave a Comment

error: