ponedeljek, 6 aprila, 2020

Začenja se drugi del ligaškega DP v namiznem tenisu

Čeprav bo ta konec tedna šele prvi krog tekmovanja v I. moški SNTL, saj so zaradi zapleta zamudili celotni prvi del prvenstva, torej devet krogov, bosta na sporedu le dve tekmi. Na sporedu bosta tradicionalni prekmursko-dolenjski derbi ekip, ki v zadnjih letih tvorita vrh slovenskega moškega ping ponga, ter še koroško – dolenjski spopad ekip, ki sta še lani igrali med drugoligaši in sta se uvrstili v elito. In ne glede na to, da obe ekipi iz Novega mesta gostujeta na severu države sta Krka in ŠD SU velika favorita v Puconcih oz. na Muti. To še posebej velja za aktualne državne prvake, ekipo Krke, ki pravzaprav ne bi smela imeti večjih težav pri varovancih trenerja Mirka Ungerja. Nekoliko bolj izenačeno bi lahko bilo na Koroškem, toda če bo za Dolenjce nastopil Uroš Slatinšek, potem Dolenjci že v naprej vodijo 3:0. Vse tri ostale tekme 1. kroga so preložene na januar, favoriti pa so vsekakor igralci NTK Mengeš, ŽNTK Maribor in Fužinar Interdiskont.

Med dekleti, kjer se začenja že drugi del prvenstva in je na sporedu že 10. krog, na sporedu bosta dva zanimiva dvoboja. To zlasti velja za gostovanje aktualnih državnih prvakinj v Logatcu. Kljub dejstvu, da tudi gostiteljice, zlasti Nina Zupančič, igrajo odlično, bi bilo veliko presenečanje, če na notranjsko-obalnem spopadu ne bi slavile igralke iz Izole. Zelo zanimivo in dramatično bo tudi na ljubljanskem derbiju, kjer državne podprvakinje gostijo sosede s Kodeljevega. Čeprav so pred tednom dni izgubile proti Izolčankam, varovanke trenerja Boruta Verna ne bi smele imeti večjih težav. Kljub temu pa bosta sestri Nika in Zala Veronik ter Tamara Pavčnik morale zaigrati na vso moč, kajti Lara Opeka in Tjaša Novak še zdaleč nista za podcenjevanje. In če bi še zaigrala njihova trenerka Špela Polončič, potem bi celo Kajuhovke imele nekoliko več možnosti. Na ostalih tekmah tega kroga je vse bolj ali manj jasno, kajti Kema Puconci ne bo imela nobenih težave proti gostjam iz Preserij, na gostovanjih na Jesenicah in v Šempetru pri Gorici, pa so favoritinje igralke Fužinarja Interdiskonta, oz. Vesne Zalog.

Pari 1. kroga v I. SNTL, moški (sobota, 14.12. ob 15,00): Muta – ŠD SU Novo mesto, ob 17,00: Kema Puconci – Krka, sobota, 11.1. ob 17,00: ŽNTK Maribor – Arrigoni Izola, nedelja, 19.1. ob 13,00: Cornilleau Mengeš – NTK Mengeš, četrtek, 23.1. ob 18,00: Savinja – Fužinar Interdiskont.

Pari 10. kroga v I. SNTL, ženske (sobota, 14.12. ob 10,00): Kema Puconci – Preserje, ob 17,00: Logatec – Arrigoni Izola, ŽNTK Ljubljana – Kajuh Slovan, Jesenice – Fužinar Interdiskont, Letrika – Vesna Zalog.

Pari 3. kroga v II. SNTL, moški (sobota, 14.12. ob 10,00): Kema Puconci II – Ptuj, Kajuh Slovan – PPK Rakek, Ilirija – Melamin Kočevje, Vesna Zalog – Logatec, ob 16,00: Sobota – Ptuj, Kajuh Slovan – Melamin Kočevje, Ilirija – PPK Rakek, že odigrano: Sobota – Tempo Velenje 5:2, Kema Puconci II – Tempo Velenje 0:5.

cof

Igralci Keme Puconci nimajo veliko možnosti proti državnim prvakom z Dolenjske

Tags: , , , , , ,