Čeprav ji je cilj obstanek, Kema premagala Krko

Začel se drugi del ligaškega namiznoteniškega DP

Res je sicer, da je aktualna in večkratna državna prvakinja Krka v tej sezoni močno oslabljena, je največje presenečanja prvega kroga novega ligaškega državnega prvenstva poraz Dolenjcev v Puconcih. Varovanci trenerja Mirka Ungerja, ki imajo osrednji cilj obstanek v ligi, na krilih Tomaža Pelcarja so po hudem boju, po treh urah igranja, premagali državne prvake, s čem so osvojili pomembni točki za play off, kajti letos ko se igra samo polovica ligaškega tekmovanja, še bolj šteje vsaka točka. V prvem krogu 1. SNTL za moška, ki se bo v ligaškem delu tekmovanja odvijala enokrožno, sta sicer bili odigrani le dve tekmi. Poleg Kema, je z enakim rezultatom v spopadu „novincev“ v eliti, okrepljena Muta premagala ŠD SU Novo mesto. Preostale tri tekme uvodnega kroga bodo na sporedu po novem letu. V 1. SNTL za ženske so bile na sporedu tekme desetega kroga, v derbiju kroga pa je bila Ljubljana s 5:0 boljša od Kajuh Slovana. Z enakim izidom je v Vrtojbi slavila tudi Vesna, tri tekme pa so se končale z izidom 5:1. Arrigoni je bil v gosteh uspešen v Logatcu, Fužinar Interdiskont na Jesenicah, Kema Puconci pa doma proti Preserju.

Kor rečeno, junak derbija v Puconcih je bil Tomaž Pelcar, kar štirje od sedmih obračunov pa so se končali šele v petem nizu. Trije od njih so pripadli domači ekipi, prva dva že uvodoma, ko je Luka Norčič premagal Tilna Novaka, medtem ko je Pelcar strl odpor Aljaža Šmaljclja. Obe partiji sta se v petem nizu končali na razliko. Pelcar je nato s 3:1 premagal še Novaka, s 3:1 pa je slavil tudi proti Lorenciu Lupulescuju, s katerim je Kemi dokončno prinesel dve dragoceni točki. Do ene zmage je ob Norčiču prišel še Damjan Zelko, ki je bil s 3:2 boljši od Šmaljclja. Za Krko je bil dvakrat uspešen Lupulescu. Zadovoljni so bili tudi na Muti, saj so izkušeni domačini premagali novomeški ŠD SU. Za gostitelje je bil nepremagljiv Uroš Slatinšek, vendar sta bili njegovi zmagi premalo za končni uspeh. V domači ekipi sta po dvakrat zmagala, izkušena Bojan Pavič in Danilo Piljak, eno zmago pa je dodal še Matic Slodej.

Ljubljana je hitro pozabila na poraz proti Arrigoniju v prejšnjem krogu, saj tokrat Kodeljevčankam ni prepustila niti dvoboja. Najbližje zmagi je bila Lara Opeka, ki je proti Niki Veronik slavila v petem nizu, medtem ko njena sestra Zala in Tamara Pavčnik svojima nasprotnicama nista prepustili niti niza. Izolčanke so še naprej v odlični formi, kajti tudi v Logatcu so prišle do novih dveh točk, spet pa sta imeli največ zaslug Jana Ludvik in Lea Paulin, ki pa sta do zmag proti Nini Zupančič oziroma Kaje Okorn prišli šele v petem nizu. Končno zmago je potrdila Urška Čokelj, za domačo ekipo je bila uspešna Zupančičeva. Poraza Kajuh Slovana in Logatca so se najbolj razveselili v taboru Vesne, ki je v Vrtojbi prišla do sedme letošnje zmage in na tretjem mestu prehitela Kodeljevčanke, obe ekipi imata po 14 točk, medtem ko Logatčanke zdaj za njimi zaostajajo za štiri točke. Po dvakrat sta bili uspešni Ivana Zera, ki je tako Evo Cerkvenič kot Saro Tokić premagala s 3:2 in Špela Trelec, tudi ona j e odpor Tokičeve strla v petem nizu, enkrat je slavila tudi Tjaša Supanič. V igri za končnico je ostala tudi Kema, ki je pričakovano premagala Preserje. Gostje so do častne zmage prišle po zaslugi Polone Letnar, v domači ekipi sta dvakrat zmagali Nuša Vogrinčič in Staša Matis, enkrat pa Blažka Harkai. Tudi zmaga Ravenčank na Jesenicah sodi v kategorijo pričakovanih. Za Jeseničanke je bila uspešna le Nuša Bolte, ki je bila boljša od Urše Večko, za Ravenčanke pa sta Polona Horvat in Nuša Kadiš zmagali po dvakrat, do ene zmage pa je prišla še Lea Kadiš.

Rezultati 1. kroga v 1. SNTL, moški:

Kema Puconci – Krka 5:2 (Norčič – Novak 3:2, Pelcar – Šmaljcelj 3:2, Zelko – Lupulescu 1:3, Pelcar – Novak 3:1, Norčič – Lupulescu 2:3, Zelko – Šmaljcelj 3:2, Pelcar – Lupulescu 3:1).

Muta – ŠD SU 5:2 (Pavič – M. Omerzel 3:1, Slodej – Slatinšek 0:3, Piljak – J. Omerzel 3:1, Slodej – M. Omerzel 3:0, Pavič – J. Omerzel 3:0, Piljak – Slatinšek 1:3, Slodej – J. Omerzel 3:1). Preloženi so dvoboji: ŽNTK Maribor – Arrigoni Izola (11.1.2020), Cornilleau Mengeš – Mengeš I (19. januar), Savinja – Fužinar Interdiskont (23. januar).

Rezultati 10. kroga v 1. SNTL ženske:

ŽNTK Ljubljana – Kajuh Slovan 5:0 (Pavčnik – Novak 3:0, Z. Veronik – Moltara 3:0, N. Veronik – Opeka 3:2, Z. Veronik – Novak 3:0, Pavčnik – Opeka 3:0).

Kema Puconci – Preserje 5:1 (Harkai – Barolovič 3:0, Vogrinčič – Karlak 3:0, Matis – Letnar 3:1, Vogrinčič – Bartolovič 3:0, Harkai – Letnar 2:3, Matis – Karlek 3:0).

Logatec – Arrigoni 1:5 (Okorn – Ludvik 0:3, Zupančič – Čokelj 3:1, Gutnik – Paulin 0:3, Zupančič – Ludvik 2:3, Okorn – Paulin 2:3, Gutnik – Čokelj 0:3).

Jesenice – Fužinar Interdiskont 1:5 (Smolej – Horvat 2:3, Bolte – Večko 3:0, Smolej Milat – N. Kadiš 0:3, Bolte – Horvat 2;3, Smolej – N. Kadiš 0:3, Smolej Milat – L. Kadiš 0:3).

Letrika – Vesna Zalog 0:5 (Tokić – Trelec 2:3, Kompara – Supanič 1:3, Cerkvenič – Zera 2:3, Kompara – Trelec 0:3, Tokić – Zera 2:3).

Vrstni red: 1. Arrigoni Izola 18 (49:16), 2. Ljubljana 18 (48:15), 3. Vesna 14 (42:24), 4. Kajuh Slovan 14 (38:28), 5. Logatec 10 (38:32), 6. Kema Puconci 10 (32:30), 7. Fužinar Interdiskont 8 (30:35), 8. Letrika 6 (22:39), 9, Jesenice 2 (13:48), 10. Preserje 0 (5:50).

Rezultati 3. kroga v II. SNTL, moški: Kema Puconci II – Ptuj 0:5, Kajuh Slovan – PPK Rakek 5:1, Ilirija – Melamin Kočevje 5:1, Vesna Zalog – Logatec 5:0, Sobota – Ptuj 5:2, Kajuh Slovan – Melamin Kočevje 5:1, Ilirija – PPK Rakek 5:1, Sobota – Tempo Velenje 5:2, Kema Puconci II – Tempo Velenje 0:5.

Vrstni red: 1. Ilirija 10, 2. Sobota 10, 3. Kajuh Slovan 8, 4. Tempo Velenje 6, 5. Ptuj 6, 6. Melamin Kočevje 4, 7. PPK Rakek 4, 8. Vesna Zalog 2, 9. Logatec 2, 10. Kema Puconci II 2.

Na krilih Tomaža Pelcarja je Kema Puconci presenetljivo gladko ugnala državne prvake z Dolenjske

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: