torek, 25 februarja, 2020

Namizni tenis/Pred 3. krogom v I. SNTL za ženske

Ta konec tedna, ko bo po vsej državi, še zlasti na vinorodnih območjih, potekalo veliko prireditev in dogodkov povezanih s krstom mošta in drugim običaji Svetega Martina, bodo svoje obveznosti imeli tudi mnogi športniki in športnice. Tako bodo tudi najboljše slovenske namiznoteniške igralke, ki nastopajo v I. SNTL, odigrale 6. prvenstveni krog. V ospredju bo tokrat gotovo puconsko – ljubljanski spopad, kjer se bosta pomerili ekipi Keme in ŽNTK Ljubljana. Gostje na čelu z nekdanjim Prekmurcem, Borutom Vernom, so vsekakor velike favoritinje in vse razen zanesljive zmage ljubljanskih „železničark“, bi bilo veliko presenečanje. Dvojčici Zala in Nika Veronik, skupaj s Tamaro Pavčnik so vsekakor močnejše, a tudi mlada domača dekleta niso za podcenjevanje.

Drugi derbi tega kroga med aktualnimi državnimi prvakinjami in zaloško Vesno v Izoli pa je preloženo za dober teden dni. Ko bosta ekipi odigrali pa so veliko bližje zmagi igralke Arrigonija, a tudi založanke letos igrajo bolje kot v minulem prvenstvu. Na ostalih tokratnih tekmah je bolj kor ne vse jasno, kajti ekipi Logatca in Kajuh Slovana sta izrazita favorita pred domačini navijači proti gostjam z Gorenjske oziroma Koroške. Prav tako večjih težav do novih dveh točk ne bi smele imeti igralke Letrike, ki gostujejo pri skromni ekipi Preserja.

Pari 6. kroga v I. SNTL, ženske (sobota, 9.11. ob 17,00): Kema Pucocni – ŽNTK Ljubljana, Logatec – Jesenice, Preserje – Letrika, Kajuh Slovan – Fužinar Interdiskont, preloženo na nedeljo, 17.11. ob 17,00: Arrigoni Izola – Vesna Zalog.

Glede začetka tekmovanja v vseh moških ligah pa še vedno ni nič jasnega, kajti niti na nedavni skupščini NTZS, kjer so skušali izvoliti novega predsednika zveze, a jim ni uspelo, so sicer govorili tudi o tem, toda… Zaplet je nastal že po koncu lanskega prvenstva, ker Kajuh Slovan in Športno društvo SU iz Novega mesta zaradi domnevno neprimerne dvorane nista odigrala povratne kvalifikacijske tekme za popolnitev prve lige. Liga odbor je nato sprejel salomonsko odločitev in v prvo ligo uvrstil 11 ekip, a nekateri klubi zaradi te odločitve niso hoteli igrati. Zdaj je skupščina sprejela sklep, da morata povratno tekmo v primerni dvorani odigrati ta vikend, 9. novembra, in sicer z igralci, ki so za klub registrirani v letošnji sezoni. Po tej tekmi, za katero je veliko vprašanje, če jo bodo sploh odigrali, naj bi se začelo tudi ligaško DP.

Po porazu pred tednom dni na Kodeljevem, imajo igralke Keme tokrat še težje nasprotnice iz Ljubljane

Tags: ,

0 Comments

Leave a Comment

error: