Blažka ugnala Zalo, a visoka zmaga vseeno Ljubljančankam

Namizni tenis/V 6. krogu odigrane zgolj tri tekme I. SNTL, ženske

V pričakovanju začetka novega državnega ligaškega tekmovanja za moške, ki bo najbrž ta konec tedna, so dekleta odigrala že 6. krog v I. SNTL. Toda zaradi nastopa slovenske kadetske in mladinske reprezentance na odprtem prvenstvu Madžarske v Szombathelyu so v soboto bile odigrane le tri tekme 6. kroga, dve pa sta preloženi. Vse tri odigrane tekme so se končale z enakim izidom 5:1. ŽNTK Ljubljana in Letrika sta slavili na gostovanjih, ekipa Logatca pa je po pričakovanju doma ugnala Jesenice. Na derbiju v Prekmurju, so se Pucončanke potihoma morda nadejale nekoliko ugodnejšega izplena proti Ljubljančankam, ki pa so tekmo proti Kemi vzele nadvse resno. Zalo Veronik je po hudem boju s 3:2 sicer ugnala, 15-letna Blažka Harkai, vendar je bila to tudi edina domača zmaga, tako da so točke pričakovano šle v prestolnice. Tesno je bilo tudi v dvoboju med Stašo Matis in Niko Veronik, a je bila v petem nizu vendarle boljša varovanka trenerja Boruta Verna. Ob Niki je do dveh zmag prišla pri gostjah še Tamara Pavčnik, enkrat pa je bila uspešna še Zala Veronik.

Poraz Keme in neigranje Vesne so na najboljši možni način izkoristile Logatčanke, ki proti Jeseničankam niso imele večjih težav. Za goste se je sicer tekma začela obetavno, saj je Mojca Smolej premagala Hano Rožmanec, toda to je bila tudi njihova edina zmaga. Po dvakrat sta zmagali Nina Zupančič in Katja Gutnik, v petem nizu pa je odpor Nuše Bolte strla tudi Kaja Okorn. Do druge zmage v letošnji sezoni je prišla Letrika, ki je na krilih Tine Mozetič, ki v obeh svojih posamičnih dvobojih ni izgubila niti niza ter Eve Cerkvenič, ki je prav tako zmagala dvakrat, eno zmago je vpisala še Lara Kompare, prišla do dveh točk. Preserjanke so sicer prišle do prve posamične zmage v letošnji sezoni, vpisala jo je Polona Letnar. Aktualne državne prvakinje, Izolčanke, bodo zaloško Vesno gostile 17. novembra, že med tednom, 14. novembra pa bo Kajuh Slovan gostil Korošice.

Rezultati 6. kroga v I. SNTL, ženske:

Kema Puconci – ŽNTK Ljubljana 1:5 (Vogrinčič – N. Veronik 0:3, Matis – Pavčnik 0:3, Harkai – Z. Veronik 3:2, Matis – N. Veronik 2:3, Vogrinčič – Z. Veronik 1:3, Harkai – Pavčnik 0:3).

Logatec – Jesenice 5:1 (Rožmanec – Smolej 0:3, Zupančič – Jančič 3:0, Gutnik – Bolte 3:0, Zupančič – Smolej 3:0, Okorn – Bolte 3:2, Gutnik – Jančič 3:1).

Preserje – Letrika 1:5 (Bartolovič – Kompara 0:3, Letnar – Cerkvenič 2:3, Kete – Mozetič 0:3, Letnar – Kompara 3:1, Bartolovič – Mozetič 0:3, Kete – Cerkvenič 0:3).

Preloženi tekmi: Kajuh Slovan – Fužinar Interdiskont (četrtek, 14.11. ob 18,00), Arrigoni Izola – Vesna Zalog (nedelja,17.11. Ob 17,00).

Vrstni red: 1. Ljubljana 12 (30:6), 2. Arrigoni 10 (25:4) – tekma manj, 3. Logatec 8 (24:17), 4. Vesna 6 (20:11) – tekma manj, 5. Kema 6 (18:15), 6. Kajuh Slovan 6 (18:16) – tekma manj, 7. Fužinar Interdiskont 4 (13:16) – tekma manj, 8. Letrika 4 (15:22), 9. Jesenice 0 (3:30), 10. Preserje 0 (1:30).

Glede začetka tekmovanja v vseh moških ligah pa še vedno ni nič povsem jasno, a realno je za pričakovati, da se bo tekmovanje začelo ta konec tedna, v soboto, 16.11., kajti NTK Kajuh Slovan naj bi se odrekel nastopu v prvi ligi, in je Namiznoteniški zvezi Slovenije sporočil, da ne bo odigral povratne tekme kvalifikacij za popolnitev prve slovenske lige proti ŠD SU Novo mesto, ki naj bi tako postal 10. član elitne druščine.

Slika: Ekipa ŽNTK Ljubljana je pričakovano slavila na derbiju v Prekmurju

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: