ponedeljek, 6 aprila, 2020

Mladi pevci in pevke navdušili na Božično-novoletnem koncertu učencev

Kar topel predbožični večer je v avli OŠ Gornja Radgona srca mnogih obiskovalcev še dodatno v srcih ogrelo ubrano petje mladih pevk in pevcev iz štirih pevskih zborov, ki delujejo v radgonskem hramu učenosti. Še enkrat so obiskovalci, med njimi so bili tudi gostje iz pobratenega srbskega mesta Mladenovac oziroma tamkajšnje osnovne šole, doživeli čudovite predpraznične trenutke, ki nikogar niso pustili ravnodušnega. Pester predpraznični spored je zadovoljil tudi najbolj izbirčne ljubitelje zborovskega petja in sploh glasbe. Vse lepo so jim uprizorili mladi pevci in pevke radgonske osnovne šole, ki pod vodstvom Janje Šinko, profesorice razrednega pouka, in Kristjana Borovšaka, profesorja glasbene umetnosti, pojejo v štirih šolskih pevskih zborih različnih starosti.

Tokrat so nepozaben koncert, po napovedi moderatorjev Zarje Zupančič Rous in Bineta Petka, odprli najmlajši, pevke in pevci Otroškega pevskega zbora (OPZ) iz 1. in 2. razreda. Zapeli so pesmici Snežni metež ter Cin cin ci zvončki pojejo (solistka: Ava Rovšnik, zvončki: Eva Sabotin). OPZ 3., 4. in 5. razred je zapel pesmice: Reka pozimi, Preljubi Šentlenart, Kumbaya ter E Malama (solistki: Stella Borovšak in Mara Zorman). Deški pevski zbor je zapel pesmici: Mladi vojaki in Novoletna (Lukas Grum, flavta), čemur je sledil nastop Mladinskega pevskega zbora in pesmic: It came upon the midnight clear (Živa Ficko, sopranski saksofon), Mlade oči (solistka Eva Stajnko), Doli v kraju (Darma Ketiš, prečna flavta), Gloria in ekscelsis deo (Ajda Kosar, violina), Last christmas, Zima (Aleksia Zavec, ritmična gimnastika). Najbolj božične pesmi sta skupaj zapela Otroški in mladinski zbor, in sicer: O Holly night – Svetlo to noč, Silver bells – Zvončki srebrni, Waterloo – Sneg je tu (Lina Križman Erlih, ples snežink), Beauty and the beast.

Prisotne je ob koncu prireditve pozdravil in nastopajočim zahvalil ter čestital za čudovit koncert, ravnatelj OŠ Gornja Radgona, Dejan Kokol. Hkrati je izkoristil priložnost za praznično voščilo. Za celotno dogajanje večera, ki je ogrelo srca prisotnih, pa sta „glavna krivca“ odlična glasbenika Janja, ki je bila tudi dirigentka, in Kristjan, korepetitor celotnega programa.