S pesmijo v čarobne zimske dni!

Radgonski mestni park je gostil zanimivo prireditev za otroke

Ker je december mesec velikih pričakovanj in upanj, ko se zlasti otroci veselijo obdarovanj in veselih dogodkov, tudi v vrtcu Manka Golarja Gornja Radgona želijo otrokom pričarati kar se da bolj prijazen in vesel praznični december. In medtem, ko se praznična dogajanja vrstijo po enotah vrtca, so pripravili tudi skupinsko prireditev, ki so jo poimenovali „S pesmijo v čarobne zimske dni“. Po besedah vzgojiteljice Sabine Steyer Debeljak, ki je prireditev povezovala, so vsaj štiri stvari, ki nas povezujejo v teh prazničnih dneh. „Obdarovanje – dajanje kakor tudi prejemanje daril. Izdelovanje okraskov. Potem pa je še tu pripravljanje prazničnih dobrot ter glasba, ki nam ogreje srce in nam daje navdiha za naprej. V naravi ni najti nič lepšega in popolnejšega od glasbe. Ona usmerja človeka v globino njegove duše“, pravi Sabina, in prav njene uvodne misli so bile vodilo prireditve S pesmijo v čarobne zimske dni.

V radgonskem vrtcu sicer velik poudarek dajejo timskemu delu in povezovanju zaposlenih na različnih ravneh, v svoje delo pa z veseljem vključujejo tudi starše, dedke in babice. „S skupnim sodelovanjem ustvarjamo najboljše pogoje za otrokov razvoj in napredek, usklajeno delovanje institucionalne in družinske vzgoje pa omogoča otrokom občutek varnosti in sprejetosti, kar je predpogoj za njegovo učenje. Zaradi tega smo se zaposlene v enoti Kocljeve 4 Vrtca Manka Golarja Gornje Radgone, odločile, da ob pomoči vodstva, hišnikov, staršev in zaposlenih iz enote Kocljeva 2 in enote Črešnjevci, izvedemo prireditev, ki je imela praznični prizvok“, dodaja Sabina Steyer Debeljak.

Na prireditvi, ki je potekala v mestnem parku v Gornji Radgoni, je kljub mrazu bilo kar nekaj obiskovalcev, predvsem malčkov in njihovih spremljevalcev, kar je dodatno pričaralo praznično vzdušje. Z različnimi glasbenimi točkami so nastopili predvsem starši otrok iz vrtca, a tudi nekateri zaposleni v vrtcu, in sicer: Boris Perko, Vasja Rovšnik, Tomo Hladen Brus, Mihaela Šmid in Staš Sukič, družina v sestavi (Gregur Rugole, Dian Oman, Bea in Kai Rugole), Malala Kovačič Serban, Urška Šubašič in Valter Klemenčič. Otrokom in vsem prisotnim so ponudili tudi možnost fotografiranja s palčki, kar so izkoristi mnogi mački, ki se niso bali. Manjkale pa niso niti stojnice, ki so bile praznično okrašene in so ponujale piškote, čaj in voščilnice, ki so jih izdelali otroci v vrtcu. Po zaključni misli voditeljice Sabine in pozdravnem nagovoru ravnateljice vrtca, mag. Brede Forjanič, je prišel še božiček, ki je otroke simbolično obdaril. „Prepričani smo, da bomo z dobrim delom in uresničevanjem vizije vrtca zagotovili odlične pogoje in kakovostno predšolsko vzgojo za sedanje in prihodnje generacije predšolskih otrok“, kot je dogodek zaključila modaratorka vesele prireditve Sabina Steyer Debeljak. Njene čisto zadnje besede pa so bile preplete z lepimi željami: „Prelepe sanje o ljubezni in miru za vse, da bi živeli življenja v popolni harmoniji. Prelepe sanje o veselju in sreči za vse, da bi znali ceniti življenje kjer svobodni smo vsi. Prazniki prihajajo…Praznujte jih obdani z ljubeznijo“.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: