Roman Leljak izdal odredbo o zaprtju…

Žalosten je, da je „birokracija močnejša od rešitve za otroke“

Poleg Kamnika in Šmarja ob Jelšah, kjer so v četrtek, zaradi širjenja koronavirusa, uradno „zaprli“ šole, se je nekaj podobnega zgodilo tudi v Pomurju, kjer trdijo, da so tri osebe okužene (dve v Murski Soboti in ena v Lendavi op.p.). Župan občine Radenci, Roman Leljak, je namreč danes na svojem Facebook profilu objavil, da odreja zaprtje šol in vrtca v občini Radenci. Starše prosi, da gredo čim prej po otroke. To je storil takoj za tem, ko je bilo znano, da se bodo vse šole in vrtci v državi zaprli v ponedeljek. „Šoli in vrtec v Radencih zaprte. Starše prosim, da gredo po otroke,“ je dopoldne Leljak med drugim objavil na svojem Facebook profilu. Radenski osnovni šoli in vrtec je obvestil, da nemudoma zaprejo ustanove ter starše obvestijo, da pridejo po otroke. Tistim, ki nimajo možnosti to zagotoviti, pa naj zagotovijo varstvo v ustanovi.

Hkrati je Leljak objavil tudi, da je danes ob 7. uri ravnateljici obeh šol in vrtca prosil, da mu do osme ure sporočijo oziroma dostavijo konkretne podatke o učiteljicah in učiteljih, ki so v zadnjih dneh bili na dopustu. „V tem trenutku še vseh podatkov nisem dobil, vseeno sem sprejel odločitev o zaprtju šol in vrtca,“ ko je še zapisal radenski župan, ki je pozneje objavil, da s silo ne more zapreti šole ter dodal: „Nerazumno je, da v tem trenutku šoli ne dovolita, da starši takoj prevzamete otroke. Birokracija je na žalost premočno zasidrana in močnejša od preventivne zaščite naših otrok.“

V Vrtcu Radenci, katerega ustanovitev je prav Občina Radenci, so navodilom in zahtevi župana sledili, ravnateljici OŠ Radenci in Kapela pa sta se odločili, da ne bosta sledili županovemu navodilu in bosta počakali na navodila ministrstva, kar zaenkrat pomeni, da bosta OŠ Kajetana Koviča Radenci in OŠ Kapela, zaprti od ponedeljka naprej, kot je menda že usklajeno na nivoju države. „Spoštovani, s silo ne morem zapreti šolo. Prosim pa vas starše za razumevanje, v smeri, da ste vi tisti, ki boste preventivno delovali v korist svojih otrok. Otroke jutri zadržite doma. V ponedeljek, prepričan sem, bodo šole dobile jasna navodila tudi v smeri da bo varstvo otrok urejeno“, je še dodal radenski župan, ki je mimogrede že pred tem izdal tudi “navodila” obnašanja za vse občane.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: