Luši Sovec medalja za „strašljivo fotografijo“ v Nemčiji

Lep dosežek radgonskih dijakinj in njihovega mentorja na velikem foto natečaju

Čeprav šolarji „počivajo“ oziroma ne obiskujejo šol temveč se učijo na daljavo, pa to ne pomeni, da nekateri tudi v tem času ne prejemajo priznanja in nagrade, bodisi z različnih domačih šolskih in obšolskih tekmovanj, bodisi z velikih mednarodnih natečajev. In tako so v teh dneh iz Nemčije, kjer je potekal veliki mednarodni fotografski natečaj GIP (German Internatinal Photocup) 2020. Na njem so med več tisoč nastopajočih avtorjev z več kot 10.000 sprejetimi fotografijami, iz približno 70 držav z vseh celin, nastopile tudi tri članice Foto GROŠ (Fotografskega krožka OŠ Gornja Radgona) ter njihov mentor in ravnatelj šole Dejan Kokol.

S svojimi fotografijami so nastopile Tonja Kampuš, Reading; 3x sprejeta fotografija na ter različnih salonih; Its a sign; 1x sprejeta fotografija; Dunja Krištof: Green; 1x sprejeta fotografija, Hiding; 1x sprejeta fotografija, Two; 1x sprejeta fotografija, Venice; 2x sprejeta fotografija na dveh različnih salonih, in Luša Sovec: Reading; 2x sprejeta fotografija na dveh različnih salonih; Scary; 2x sprejeta fotografija na dveh različnih salonih in Best youth photo award (nagrada za najboljšo mladinsko fotografijo); Light play; 1x sprejeta fotografija. Nagrajena fotografija učenke Luše Sovec z imenom Scary (strašljivo). Skupna uvrstitev celotne ekipe je HM (častni trak).

„Vsem trem dekletom iskreno čestitam za prve uvrstitve na mednarodnih fotografskih razstavah. Iskrene čestitke še posebej gredo Luši, ki je prejela tudi svojo prvo fotografsko nagrado – medaljo za najboljšo mladinsko fotografijo! Bravo in vse čestitke! Naj bodo doseženi rezultati motivacija za nadaljnje fotografsko ustvarjanje in upodabljanje vašega videnja sveta!“ je po objavi rezultatov zadovoljno in ponosno dejal ravnatelj OŠ Gornja Radgona in mentor Foto GROŠ, Dejan Kokol, ki je tudi na tekmovalne planu dodal svoj delež. Sodeloval je z osmimi sprejetimi fotografijami in preje GIP medaljo za fotografijo On a train (Na vlaku).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: