petek, 3 aprila, 2020

Učenci OŠ Apače za otroke v Afriki zbrali 17,5 kg šolskih pisal drugih potrebščin

Kar težko je našim otrokom, ki imajo skorajda vse in jim praktično nič ne manjka, razumeti dejstvo, da njihovi vrstniki po svetu, zlasti na afriškem kontinentu pogrešajo marsikaj. Zato niti ne preseneča, da je akcija zbiranja pisal za otroke v Afriki, ki so jo organizirali na OŠ Apače, bila zelo uspešna. V odmevni in uspešni akciji, katero sta podprla ravnateljica OŠ Apače, Violeta Kardinar, in župan občine Apače, dr. Andrej Steyer, koordinatorica projekta pa je bila učiteljica Mateja Salaj, so sodelovali učenci osmega razreda. „Akcijo smo izvedli v okviru eTwinning projekta eUm Umwelt und Nachhaltigkeit (uEm okolje in trajnost op.p.) pod okriljem nemške organizacije Stifte stiften. V projektu nastaja elektronski časopis, v katerem učenci iz Nemčije, Slovenije, Poljske, Grčije in Italije objavljajo članke z okoljevarstveno tematiko in trajnostnega razvoja iz njihove lokalnega okolja“, nam je povedala Renata Jakič, prof. nemščine OŠ Apače.

Akcija „Podari pisalo“ za otroke v Afriki, v okviru eTwinning projekta eUm Umwelt und Nachhaltigkeit je potekala od 1.10.2019 do 14.10.2019. K sodelovanju so bili povabljeni tudi starši, učenci in učitelji Osnovne šole in vrtca Apače ter občani občine Apače, ki so za otroke v Afriki, ki so bili pripravljeni podariti rabljena ali nerabljena pisala (svinčnike, barvice, kemične svinčnike ipd.), na petih lokacijah so bile nastavljene škatle, v katere so lahko podarili šolske potrebščine, in skupaj so zbrali skupaj 17,5 kg šolskih potrebščin. Tako se bodo otroci v Afriki razveselili 2132 barvic, 246 svinčnikov, 261 kemičnih svinčnikov, 146 radirk, 56 šilčkov, 57 ravnil in 12 kompletov barvic s šilčkom z napisom »from Slovenia School Apače«.

Zbiralno akcijo je, kot rečeno podprl in v njej aktivno sodeloval tudi župan občine Apače, dr. Andrej Steyer, ki si podobno kot tudi marsikdo pri nas težko predstavlja, da mnogi otroci v Afriki nimajo pisal, s katerimi bi lahko risali in pisali. „Zbrane potrebščine bodo najprej poslane v Nemčijo, od koder jih pošljejo naprej v Afriko. Zahvala in pohvala za uspešno akcijo gre vsem, ki so v akciji, tako ali drugače, sodelovali“, je dodala Renata Jakič.

Tags: ,

0 Comments

Leave a Comment

error: