Skip to content

Bakos.si

Zakaj je Marjan Podobnik užalil Nadškofijo Ljubljana?

UDBA v ljubljanski nadškofiji dejansko skuša preprečiti izvolitev Podobnika na čelo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije?

V Sloveniji očitno nobene volitve, ne le tiste v parlament ali za lokalne oblastnike, temveč tudi v različne druge organizacije in zbornice, ne morejo miniti brez afer in zapletov. Po končanih volitvah organov Kmetijsko – Gozdarske zbornice Slovenije (KGZS), kjer je slavil znani politik iz Slovenske ljudske stranke Marjan Podobnik, se je v središču pozornosti znašla, nihče drug, kot Nadškofija Ljubljana, kateri prav Marjan Podobnik očita nekatera nečedna počiteja in poskuse, da mu skušajo preprečiti izvolitev na čelo KGZS. Toda oster odziv Nadškofije Ljubljana na izjave Marjana Podobnika na Nova 24 TV, potrjuje tudi drugo plat zgodbe in naj bi pokazalo, kako je znani politik lagal. Nadškofija svojemu ekonomu oz. ravnatelju Nadškofijske gospodarske uprave Blažu Gregorcu v vsakem primeru zaupa.

„V Nadškofiji Ljubljana smo s presenečenjem spremljali izjavo gospoda Marjana Podobnika za Nova24 TV (16. oktobra 2020), v kateri diskvalifikacira in brez tehtnih razlogov žali njenega ekonoma. V Nadškofiji Ljubljana ekonomu Blažu Gregorcu zaupamo in ga odločno podpiramo. Nespodobne in popolnoma neresnične navedbe služijo zgolj njegovi diskreditaciji. Zato zahtevamo preklic neresničnih in žaljivih navedb in javno opravičilo. Cerkvene pravne osebe si v duhu sodelovanja prizadevamo, da se bo novo vodstvo Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) zavzemalo za malega slovenskega kmeta in družinske kmetije, s pogledom na razvoj in evropsko primerljivo politiko varstva narave in gozdov ter za podporo prehrambeni verigi iz slovenske zemlje za slovensko prebivalstvo. Na Nadškofiji Ljubljana si bomo za te cilje prizadevali ustvariti čim širše soglasje in usklajenost med izvoljenimi člani sveta KGZS. Prepričani smo, da je to edina pot za uspeh vseh, ki so odvisni od kmetijstva in gozdarstva“, je v odzivu na Podobnikovo žalitev sporočil msgr. dr. Franc Šuštar, generalni vikar Ljubljanske nadškofije.

Cerkvene oblastnike je sicer najbolj prizadela Podobnikova izjava, da „UDBA znotraj ljubljanske nadškofije skuša preprečiti izvolitev Marjana Podobnika za predsednika KGZS“. Po njegovem naj bi se pokazalo, da seveda ne gre le za nekaj ljudi, ki bi želeli imeti nekaj sto evrov sejnine, pač pa so stvari mnogo globlje. „Slabih štirinajst dni po volitvah in dober teden pred ustanovno sejo novega vodstva KGZS je intenzivnost poskusov, da se prepreči mojo izvolitev postala izjemna. Danes se je tudi pokazalo, da seveda ne gre le za nekaj ljudi, ki bi želeli imeti nekaj sto € sejnine, pač pa so stvari mnogo globlje. Kot odgovoren državljan, kot kristjan, katoličan, čutim dolžnost, da povem  naslednje: ekonom Ljubljanske nadškofije Blaž Gregorc, zelo verjetno povezan s staro UDBO oz. globoko državo, skuša s svojimi aktivnostmi pri koordiniranju cerkvenih predstavnikov pri volitvah v KGZS narediti vse, da bi preprečil mojo izvolitev za predsednika sveta KGZS. Da bi preko tega seveda tudi preprečil, da bi Slovenska ljudska stranka bolj močna prišla v parlament in da bi seveda tudi po prihodnjih volitvah vladala desnosredinska vlada z Janezom Janšo oz. da bi vlada izvorno demokratičnih sil lahko vodila Slovenijo“, je med drugim izjavi Podobnik.

Ob tem bodoči predsednik KGZS trdi, da ekonom nadškofije, pri tem svojem delu očitno z nečim drži v šahu ljubljanskega nadškofa msgr. Zoreta. „Z njim sem imel dva pogovora, včeraj sva bila skupaj s sekretarjem SDS-a, g. Dolancem, danes pa sem se pogovarjal sam. Povedal sem mu, da je žaljivo za slovenske katoličane, da vlogo ekonoma ljubljanske nadškofije opravlja tako nekredibilen, tako nečasten človek, kot je Blaž Gregorc. Ob koncu naj povem, da sem vesel, da smo kljub temu dobili trdno večino, da se veselim prihodnjega ponedeljka, ko bo ustanovna seja. Od vodilnih v slovenski cerkvi in tudi od Vatikana pa pričakujem, da pometejo s tem, kar je potrebno pomesti“, je dodal Marjan Podobnik.

One thought on “Zakaj je Marjan Podobnik užalil Nadškofijo Ljubljana?

  1. Bravo ekonom! Očitno za razliko od kmetičev, ekomom na daleč prepozna politični plevel, ki se želi razraščati v tuje vrtove.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: