Skip to content

SDS že ima kandidate za volitve v DZ, ki bodo prihodnje leto

Na radgonskem območju znova Alja Domjan iz Radencev

Včeraj je Pomurska regijska koordinacija SDS, v Športnem parku v Renkovcih v občini Turnišče, organizirala srečanje članov in simpatizerjev. Poleg lokalnega starankarskih veljakov, članstva in simpatizerjev, so se srečanja v Prekmurju udeležili tudi visoki predstavniki SDS, in sicer predsednik Vlade RS in predsednik stranke SDS Janez Janša, minister za notranje zadeve in podpredsednik stranke SDS Aleš Hojs, Evropski poslanec Milan Zver, nekateri župani SDS iz Pomurja (Borut Horvat kot gostitelj, Alojz Glavač ter Danijel Vrbnjak) ter predsednik SDM Dominik Štrakl…

Poleg prijateljskega klepeta in druženja, se je potrdilo, da se začenja predvolilno obdobje, kajti vladajoča stranka je že predstavila evidentirane kandidate za državnozborske volitve, ki bodo na sporedu prihodnje leto. Prvi možni datum volitev v DZ je sicer 24. april 2022, zadnji možni datum pa 5. junij 2022. Prihodnje leto so na sporedu tudi lokalne volitve in volitve za predsednika države.

Vodilna stranka bo na vseh volitvah imela kandidate, že sedaj pa je jasno, da so kandidati SDS za Pomurje, 8. volilna enota, 6. okraj – Gornja Radgona: Alja Domjan (občinska svetnica v Radencih), 4. okraj: Bojan Petrijan (mestni svetnik v Murski Soboti), 3. okraj: Dominik Štrakl (predsednik podmladka SDS in občinski svetnik v Veržeju), 1. okraj: Janez Magyar (lendavski župan) in 5. okraj: Nada Kuhar (mestna svetnica v Murski Soboti).

Fotografije: Arhiv SDS

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: