Radenski župan Roman Leljak razmišlja o odstopu

Pravi, da na „občini ne misli lenariti“ in če svetniki ne sprejmejo proračuna bo odstopil in pozval svetnike naj storijo enako

Ker vsi indici kažejo na to, da občinski svet občine Radenci, na redni seji sveta, ki bo v torek 14.1.2020, ne bo sprejel občinski proračun za letošnje leto, je župan Roman Leljak zagrozil, da bo v tem primeru odstopil z županskega položaja, enako bo k kolektivnemu odstopu pozval tudi člane občinskega sveta.

Na svoji FB strani je namreč Leljak po neuspešnem sestanku Odbora občinskega sveta za finance, zapisal: „Dragi občani, danes je odbor za finance razpravljal o proračunu. Proračun, ki ga je strokovno pripravila Občinska uprava vlaga v letu 2020 skoraj 13 milijonov evrov v projekte v Občino Radenci. Odbor proračuna ni potrdil. Pričakujem, da tudi ostali odbori proračuna ne bodo sprejeli. To pomeni, da bo na glavni seji, v torek 14.1. proračun zavrnjen. Glavni razlog je danes navedel g. Toni Žitek, v imenu vseh svetnikov, da nimajo zaupanja v mene. Proti je bila še Nina Trstenjak Fekonja. Za sta glasovala Miran Jelen in Tadej Pintarič, Dominika Fras pa se je vzdržala. Glede na okoliščine, da če ni proračuna so ustavljena vsa dela. Lenariti na Občini ne želim. Sprejel sem odločitev, da bom dnevni red torkove seje dopolnil z izjavo, da v primeru ne sprejema proračuna odstopam kot župan. Pozval bom, da odstopijo tudi svetniki. Opravičujem se vsem, sam menim, da sem v enem letu veliko naredil. Žal pa brez proračuna ne gre“. Zraven je radenski župan dodal: „Prvič odkar sem župan, danes ob 7.00 uri nisem odšel v službo. Odpovedal sem vse sestanke, Občinska uprava bo delala zakonom določene obveznosti.“. Zraven je nanizal nekaj imen, članov in članov občinskega sveta (G. Žitek, g. Gomboc, Ga. Bale, g. Kocbek) in dopisal „izvolite, dokažite, da znate in želite, da znate bolje. Občina je vaša“.

Kakorkoli že, torkova seja občinskega sveta v Radencih bo zelo pestra. Še bolj zanimivo bo, če župan Leljak uresniči svoje grožnje z odstopom in to storijo tudi člani občinskega sveta. Takrat Radenčane čakajo nove lokalne volitve…, a do tega je vsekakor zelo daleč!?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: