Razpolovite razpoložljivost in podvojite razpoloženje!

Aljoša Bagola v Gornji Radgoni o tem, kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke

V Javnem zavodu Knjižnica Gornja Radgona, ki čedalje postaja pomembnejše kulturno, ne le literarno središče v mestu sejmov in penine, ter tudi širše. Tako je tudi tik pred zimskimi šolskimi počitnicami, potekal tradicionalni literarni večer, ki je tokrat bil še posebej zanimiv. Kot gost JZ Knjižnica Gornja Radgona, je namreč pred več kot 60 zadovoljnih obiskovalcev nastopil Aljoša Bagola, največkrat nagrajeni kreativni oglaševalec, predavatelj, kolumnist in avtor knjige Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke. Tako so obiskovalci do zadnjega kotička napolnili veliko predavalnico, kar potrjuje, da se ljudje vedno bolj soočajo s stresom, depresijo in izgorelostjo o čem v svoji knjigi govori Bagola, ki potrjuje, da izgorelost in kronično slabo počutje danes postajata pravi modni muhi. Nenadoma vsi pregorevamo, izgorevamo in se sesuvamo v prah, kot da gre za trend, ki ga ne smemo zamuditi…

Avtor je v pogovoru, ki ga je vodila vodja radgonske knjižnice Katarina Rauter, odkrito in iskreno spregovoril o svoji življenjski izkušnji z izgorelostjo. Poudaril je, da je pot okrevanja težka, saj se moraš korenito spremeniti, predvsem pa se naučiti reči ne. Aljoša Bagola izhaja iz znane prekmurske (Cankova) gostilniške družine in že kot mlad se je naučil trdo delati. Ko je bil star 24 let je postal kreativni direktor, predaval je na fakulteti, pisal kolumne ipd. Ob soočenju z izgorelostjo je šele dojel, da je prišel čas za postavljanje mej. Poudaril je, da se ljudje preveč ukvarjamo s tem, česar nimamo in premalo spoštujemo tisto, kar nam je dano. Rdeča nit Bagolovega predavanja o tem, kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke, se je navezovala na misel: razpolovite razpoložljivost in podvojite razpoloženje!

Ob zaključku prijetnega ter nedvomno kakovostnega in koristnega pogovora se je gostu zahvalila tudi direktorica JZ Knjižnica, Andreja Vučak Hribar. Sam Aljoša Bagola pa je ob slovesu obiskovalcem zatrdil, da že piše drugo knjigo za katero upa, da bo kmalu izdana in bo med bralci sprejeta z enako mero zanimanja, kot tokrat predstavljena.

Beseda o avtorju:

Kot rečeno, Aljoša Bagola je eden najbolj priznanih in največkrat nagrajenih slovenskih oglaševalskih kreativnih direktorjev, izvrsten pripovedovalec zgodb, priljubljen predavatelj in kolumnist, s knjigo Kako izgoreti prinese iskreno izpoved o soočenju z izgorelostjo. Z lucidnimi miselnimi obrati in bravuroznimi besednimi igrami nas mojstrsko popelje med navdihujoče življenjske zgodbe, pretresljiva spoznanja, nepričakovane uvide ter nevsakdanja razmišljanja o tem, kako se učinkovito spoprijeti s podivjanostjo sodobnega sveta ter kljub vsemu v njem najti kanček utehe, pomirjenosti in optimizma. „Zato se ne trudimo preveč z veličino. Zato se ne trudimo preveč s svojo zapuščino, zato ne potujmo s preveč prtljage, zato se ne predajajmo nepotrebnemu trpljenju. Smisel življenja ni v tem, kaj pustiš za seboj, ampak v tem, kaj življenje pusti v tebi…“ poudarja Bagola, ki kot kreativni direktor že skoraj dvajset let snuje največje trženjske projekte v Sloveniji in v regiji. Za svoje delo je prejel več kot 100 nagrad na domačih in svetovnih oglaševalskih festivalih. Naučil se je, da življenje ni tekma, uživa v očetovski vlogi in za dušo ustvarja glasbo z bratom, Dominikom Bagola – Balladerom, ki ga mnogi imenujejo kar: Prekmurski potepin s klavirskimi baladami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: