Skip to content

Bakos.si

Raje izdam nov singl, kot prijatelja!

Na njegov 62. rojstni dan, prihaja videospot novega singla Gojmirja Lešnjaka Gojca: Najprej sem se rodil

Ta ponedeljek, 22. februarja 2021, ob 10,42 uri, bo Gojmir Lešnjak Gojc, odlični slovenski filmski, gledališki in televizijski igralec, ter glasbenik upihnil 62. svečko. In ob tej priložnosti bo luč svetla zagledal video spot njegovega novega singla, povsem sveže skladbe Najprej sem se rodil, ki že kroži med poslušalci, ki ga je posnel radgonski filmski ustvarjalec, scenarist in režiser, Vasja Rovšnik. Del videa so snemali v Seškem škveru v Seči pri Portorožu, ki je še edini takšen škver v severnem Jadranu in pomemben del obalne kulturne dediščine. Tam se je snemal tudi radgonski film Vasje Rovšnika Oto 2, v katerem Gojc sodeluje kot igralec in bo dokončan predvidoma do konca poletja. Videospot se je jeseni snemal tudi v Gornji Radgoni in na Krasu.

Najprej sem se rodil, je ena od trinajstih skladb iz prihajajoče gledališko-glasbene komedije z istim naslovom predstave in albuma Moj živòt je Rokenrol. „Skladbo je navdahnilo dejstvo, da sem se rodil! Tega se radostim. In nisem belouška in sem ta zelen,“ pravi vedno nasmejani in duhoviti Gojc, ki dodaja, da bo besedilo skladbe razkrilo, za kaj gre. Gojc je svojo glasbeno pot začel v skupini SRP koncem sedemdesetih let prejšnjega stoletja in jo nadaljeval pred 25 leti s skupino d’Hamrs& Gojc, s satiričnim kabarejem Domovina, ljubezen moja (CD na YouTubu). Tedaj se je poslušalcem najbolj usedla v srce skladba Vetrovi pojo ali po domače Prdni enkrat zame (Posnetek na YouTubu).

Novi video Najprej sem se rodil, bo šel med ljudi v ponedeljek, 22. 2. 2021, natanko ob Gojčevi uri rojstva, 10.42, skladbo pa so poslušalci lahko prvič slišali, pred dnevi, na radijskih valovih, ob kulturnem prazniku. Poleg Gojmirja in Jaše Jamnika so v videu v živo zaigrali in zapeli izjemni glasbeniki VIS d’Doktors: Robert Pikel, Petra Trobec, Jure Rozman in na klavirju Miran Juvan, ki je sočasno tudi glasbeni vodja predstave. Zraven so gostje, Dinamitke: Alenka Godec, Simona Franko Vodopivec in Damjana Golavšek, potem Vokalna skupina Muzikalci: Lea Bartha Pesek, Urška Koželj, Maša Tiselj, Laura Ivančič, Andrej Orel, Žiga Bunič, Gašper Oblak in Marjan Bunič.

Gojmir Lešnjak Gojc, slovenski filmski, gledališki ter televizijski igralec, je bil rojen 22. februarja 1959, v Ljubljani. Njegova najbolj znana vloga je vloga voditelja v televizijski oddaji Periskop. Od začetka devetdesetih let 20. stoletja z ženo, kostumografinjo Zvonko Makuc živi v Škofih pri Gorjanskem v občini Komen. Čeprav je dopolnil 62 let, pri vsestranskem igralcu tega ni videti. Neverjetna energija in ljubezen do odra ter filma ga ohranjata vitalnega, pa čeprav je včasih tudi strašansko utrujen. Tokrat bo praznovanje torej povezano z izidom novega videa. Že pred tem nam je razložil, kako je prišlo do ideje za videospot za novo pesem Najprej sem se rodil?

„Odločitev za video je bila jasna že ob snemanju prvega videa z naslovom Moj život je ROKnROL, ki sem ga posnel in zrežiral sam. Nisem pa vedel, komu naj zaupam snemanje in režijo novega singla Najprej sem se rodil. Namreč, želim si posneti videe za vseh trinajst skladb, ki jih bo v živo moč slišati v gledališki komediji Moj život je rokenrol! Prepričan sem, da so vse skladbe primerne tudi za samostojno pot med poslušalstvo radijskih valov ali drugih avdio in video medijev“. In kako je prišlo do sodelovanja z režiserjem Vasjo Rovsnikom in njegovo radgonsko filmsko ekipo? „Nekega toplega poletnega večera, ko sem doma, na Krasu, zasanjano gledal v sončni zahod in z mislimi odtaval daleč stran, kot tolikokrat, me je zmotila Mala nočna glasba genialnega muzikusa W. A. Mozarta. Njegova melodija mi služi za opozorilo, če me kdo kliče na telefon: »Prosim?« »Sem dobil Gojca?« »Ja!?« »Tukaj Vasja Rovšnik. Imam željo oziroma ponudbo za sodelovanje!« »Ne bova po telefonu, sovražnik prisluškuje, prideš sem?« »Pridem z ekipo!« In tako sem pri meni doma, v mali kraški vasici Škofi spoznal filmsko ekipo, ki je posnela imeniten film OTO. Ogledal sem si ga pred njihovim prihodom. Ko so se fantje posedli v moji letni kuhinji sem zvedavo iskal fanta, ki igra Ota. Ni ga bilo. Ne, tu so vsi normalni. »Kje ste pa Ota pustili,« sem bil radoveden. In se oglasi Iztok, povsem normalen, zelo simpatičen mladenič, ki je ves čas sedel nasproti mene. Spričo tako doživeto odigranega lika v filmu, sem osupnil. Ob pogovoru s fanti in legendarnim sedaj že upokojenim ravnateljem, očetom Vasje, sem prišel do spoznanja, da se nam obeta dolgo prijateljevanje. In danes je temu tako. Sodelujem pri nastajanju novega filma Vasje Rovšnika OTO 2. Z ekipo RUŠprojekt, ob Vasji še Iztok Horvat, Niko Črepnjak, Boris Holc in Zoran Smilevski, smo posneli moj novi video Najprej sem se rodil“

Gojc je prepričan, da so fantje ponovno opravili izjemno delo. „Če bodo gledalci polovico toliko navdušeni kot jaz, smo zmagali!“ dodaja in poudarja, da je pri snemanju na Krasu sodeloval tudi njegov sovaščan, krojač za hiše in umetnik svetovnega kova Matej Andraž Vogrinčič! Seveda smo slišali tudi o zanimivostih s snemanja videa. „Največja zanimivost je kulinarika, ki spremlja snemanje in pijača, ki je nikoli ne zmanjka. Specialitete kot so zaseka in svinjska mast namenjena veganom (v dobrotah resnično ni nikakršnega mesne sestavine), bograč, sladko pečenje, Borisov rahlo pikanten pasulj, prepeličja jajčka za zajtrk s prleškimi mesnimi dobrotami, ki ga pripravi Vasjeva soproga… Skratka, razvajanje borbončic na celi črti. Tako kot tebi, spoštovani bralec tega pogovora, se tudi meni sedajle cedijo sline“, dodaja naš sogovornik in še enkrat poudari, kako bo novi video ugledal luč sveta zagledal 22.2.2021 ob 10.42 uri. „To je dan in ura mojega rojstva. Glede na naslov novega singla Najprej sem se rodil, se mi zdi odločitev kar logična. Mar ne?“ pravi Gojc in dodaja, da še ne ve, kdaj bodo tudi Pomurci videli njegovo novo gledališko predstavo, glasbeno komedijo Moj život je ROKENrOL. „To je vprašanje za milijon dolarjev. Morda bi lahko odgovoril vladni govorec. A ja, »uzela ga magla«, morda Krek, ali pa kakšen inteligenten dobrohoten minister prežet z empatijo, kulturo in ljubeznijo do slovenskega naroda? Prav v našem narodu vidim potencialne obiskovalce naše komedije, kdaj se vidimo v živo pa…Nadaljevali bomo s snemanjem OTO 2, sedaj sem dobil povabilo še k snemanju dveh novih nadaljevank in končati moram še sinhronizacijo nove risane serije s prijateljem, kolegom in režiserjem glasbene komedije Moj život je rokenrol, ki bo v predstavi tudi zaigral. Predstavo bo spremljal živ bend d’Doktors, ki ga sestavlja Petra Trobec na basu, Robert Pikl na kitarah, Jure Rozman na tolkalih in pianist Miran Juvan, ki je tudi glasbeni vodja predstave. Tu je za (upam) vsaj dve leti dela. Potem sem pa že blizu penzijon. Ja, če se igralec sploh kdaj upokoji!“

Fotografije: Vasja Rovšnik

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: